Krize identity

11. 01. 2016 20:51:06
Evropa se zmítá v následcích sektářské války v Iráku a Sýrii. Namísto řešení se potíže dál rozpitvávají, než aby se cokoli učinilo. Evropě je předhazováno, že se nemá čemu bránit. Má. Ale otázka je: Máme se ještě proč bránit?

Kancléřka Angela Merkelová udělala svým vstřícným přístupem k uprchlíkům v Evropě opravdovou paseku. Německo už opatrně přiznává, že živit všechny migranty začíná být nad jeho síly.

Norsko už se krom ,,zabavování" dětí zabývá, které migranty deportovat ze země a které poslat buď do Švédska nebo ještě lépe expres do Rakouska. Rakousko se je potajmu snaží šoupnout do Německa.

Švédi už neví, kam migranty ubytovat, neboť ať jim Švédské království vyjde vstříc jakkoli, vše je špatně. Někde je pro ně buď hrozná zima, jinde málo místa, všude prý špatné jídlo. Samé naříkání, lamentování, brblání na vše, žádný vděk. Člověk by čekal, že budou rádi za bezpečí, místo, kde by po útěku hlavu složili, aniž by jim ji složil někdo jiný mačetou, teplé jídlo, které se nesnaží zdrhnout z talíře, když se jej pokouší sníst a opravdové oblečení a obuv, namísto roztrhaných, špinavých hadrů a prošoupaných kecek, které měli kdo ví, kolik týdnů na sobě. Německo si neustále mele svou v očekávání, že přijdou oni vysnění lékaři, chirurgové, fyzici, profesoři nebo jen lékárníci a další imaginární vzdělanci, kterých však vždy bylo v těchto oblastech jako šafránu. Právě z toho důvodu zaznamenávají úřady mezi důvody azylu dostudování, nejlépe vysoké školy se zaměřením na medicínu. Netvrdím, že by tam (ať už Sýrii, Iráku nebo Severní Africe) žádní učení lidé neexistovali, ale většina z těch, kteří měli ambice, již před lety ze zemí středovýchodu odešli studovat do USA nebo do Evropy. Dříve, než začal ten ,,mazec" kolem sektářské války, které má na svědomí, jak Amerika, tak Írán, Saúdská Arábie (která mimochodem předsedá radě pro lidská práva OSN), Sýrie Bašára

Asada i post-baasistická Málikího vláda v Iráku.

Díky střetu zájmů těchto zemí dnes s napětím sledujeme eskalující násilí a boje v zemích posledních dvou jmenovaných. Díky tomu je Evropa rozkmotřená v otázce, jak čelit nekonečným zástupům běženců. A oni vzdělaní syřané a iráčané stále nikde - nebo přesněji - skrývají se dle průzkumů až 4 mezi stem tisíců. I Obama loni tvrdil, že se USA snažila cvičit syrské lékaře, lékárníky, učitele a farmáře proti Asadově režimu. Omyl Bílého domu odhalila syrská (empirická) lidskoprávní organizace, která po obsáhlých průzkumech zjistila, že ve skutečnosti je až 67% mužské populace v Sýrii bývalými vojáky nebo lidmi, majícími základní výcvik. 10% mužů bylo dříve vojáky v Hussainově gardě. Ten nepatrný zbytek jsou oni vzdělanci a farmáři. Více informací lze ostatně najít v průzkumech a publikacích New York Times, včetně nového bestselleru Islámský Stát.

Tudíž, jak už jsem řekl, dnes řešíme důsledky situace, vzniklé ve vládním vakuu po svržení Saddáma Husseina a vysíláním ši'ítských teroristických frakcí ze Sýrie a Íránu a sunnitských z Pákistánu, Palestiny a největšího distributora islámského terorismu, Saúdské Arábie. Ta ostatně financovala i ben Ladena, díky jeho vazbám na tamní vysoké kruhy.

Evropa, ale i USA má teď významný problém. Může doufat, že se přes migrační krizi nějak přenese. Může doufat, že se jí podaří roztřídit migranty na dobré a zlé. Pokud ano, co potom?

Jestliže se podaří nějakým zázrakem bez velké újmy zvládnout migrační krizi, je třeba zničit Islámský Stát. Žel Evropa nemá fakticky dost prostředků, aby zvládla přímý boj, pokud odmítne spolupracovat s Rusy, neboť v některých státech armáda prakticky neexistuje a v dalších, včetně našeho trpí armáda nedostatkem financí i vojáků. Oproti nim stojí nejen Islámský Stát, ale řada dalších frakcí, které složily baj'u (přísaha věrnosti) IS a obsahují deseti i statisíce mužů, kteří po celá léta nežijí ničím jiným, než bojem. Jestliže se ale podaří skoncovat s IS, to nejhorší neskončí, ale přenese se k nám. Členové IS nejsou tak hloupí, jak si tady v Evropě často myslíme.

Po definitivní porážce poputují právě do Evropy za svými spolubojovníky, které k nám už loni vyslali, převlečení za ony vzdělané persóny, jaké evropské právonosné orgány tak marně očekávají. A za desetiletí nebo dvě se ocitneme v další sunnitsko - ši'ítské válce, kde nebudou oběťmi jen lidé z obou táborů, ale i my. Pak pro nás budou již uskutečněné teroristické útoky ve Francii nebo Dánsku jen pozdě odhalené příznaky. Budeme se muset bát a ano, pokud se nic nestane budeme si na to muset i zvyknout. Život ve strachu a obav z bezpečnosti nás i našich dětí, když je svěříme škole, kde je málo muslimů, či žádní. Takové školy budou totiž nejvíce ohroženy náboženskými čistkami.

Kdykoli dříve Evropa zastavila tyto problémy doslova mávnutím ruky. Tehdy jsme však měli své jasně vyhraněné hodnoty, které jsme uměli chránit a svůj národ, za který jsme se nebáli bojovat. Jenže, své hodnoty jsme ztratili tím, že jsme se začali rozdělovat na ateisty a věřící, vyměnili je za plytké fráze a podvolili se marxistickým plevám, které na Evropských školách učí studenty nenávisti k vlasti. Dokud je neodstraníme a nevynutíme si změnu neustálým, sílícím tlakem (nenásilným) na vládu, zbydou nám jen slova, kterými však svým dětem jen připravíme zmar. Učme je i sebe věřit. Když už ne v Boha, tak alespoň v základy, jaké tu stály celých 1.000 let. Dnes totiž je Evropa v krizi identity a nutně potřebuje, abychom se nedělili na křesťany a nekřesťany, židy a nežidy, věřící a nevěřící, nýbrž na civilizaci, která se nebojí bojovat jeden za druhého.

Nedovolme, aby toto byl konec, ale nový počátek Evropské civilizace a nevyplnil se scénář třebas Luďka Frýborta, Pod znamením půlměsíce.

Autor: Luboš Vlasák | pondělí 11.1.2016 20:51 | karma článku: 15.47 | přečteno: 370x

Další články blogera

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma článku: 14.25 | Přečteno: 476 | Diskuse

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma článku: 16.64 | Přečteno: 887 | Diskuse

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma článku: 24.01 | Přečteno: 497 | Diskuse

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma článku: 19.87 | Přečteno: 355 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 20 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 12.79 | Přečteno: 237 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 413 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.06 | Přečteno: 105 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.89 | Přečteno: 581 | Diskuse
Počet článků 56 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 985

Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...