Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Koruna bláznů

Za týden a půl toho máme jistě hlavu plnou. Evropa neví kudy kam při neustávajícím náporu běženců. Internet se hemží bagatelizováním i nafukováním problémů s tím souvisejících, jedni přijímají, další odmítají.

Evropané jsou ze svízelné situace nervózní, až běda, což potvrdila mimořádně velká účast na sobotních demonstracích proti islamizaci 6. února. Jen v Praze se proto na různých demonstracích napočítalo přes 15.000 lidí. Podporovatelů migrace bylo jen málo přes sto lidí, rozdrolených v několika skupinkách. Právě jim koruna z titulku právem patří. Jedni se drželi v bezpečné vzdálenosti od demonstrantů protistrany, druzí se vmísili mezi demonstranty na Hradčanech, aby směli pořvávat pocty Hitlerovi, za čež byli následně vyvedeni. Někteří opilí, jiní zfetovaní, až jim jiskry létaly z očí. Mne osobně se jeden človíček s plackou HtF na prsou pokusil v tramvaji okrást o tablet. Neúspěšně. I to dělá i inteligentnějším členům růžové totality nelichotivé renomé.

Projevy na úrovni. I tak by se dalo nazvat shromáždění lidí o počtu údajně až 5 tisíc lidí na Hradčanském náměstí. Senzační atmosféra, úchvatná jednota, nekončící zástupy zvědavých lidí, velká slova, jenže bohužel, tím to končí. Velkými slovy, sem tam zaplněnými smělými sliby. 

Sliby, které bude sotva možné splnit, poslouchali - li jste každé slovo a dokázali si z toho dát něco dohromady. Co vyšlo (pro posluchavší chytřejší lid) najevo, nedává krásné vyhlídky minimálně pro Úsvit. Poslance Úsvitu v parlamentu vlastně nikdo nebere vážně a už vůbec nikdo je nechce poslouchat. Že by to bylo tím, že jim aż do nedávna vládl nevědomý kašpar, Tomio Okamura, který se svou neznalostí ,,profláknul," v každé televizní debatě? Nebo snad komičnost jeho návrhů i okazalé kotrmelce, kdy jednou byl pro mešity i muslimské šátky a po roce 2013 obrátil o 180°? I v televizi byl sám sebou zesměšněn, neb střílel od boku a i jen od pohledu lovil argumenty ze vzduchu. Nicméně, BPI i SPD dokázala to, co dnes dokáže jen průvod úchylů a jinosexuálů nebo demonstrace za legalizaci konopí. Oslovit lid a vytáhnout jej do ulic. Jen škoda, že se Martin Konvička stále nedokázal dohrabat své vize, zaplnit Letnou. Ono totiž statisíce fandů na fb neznamená nutně statisíce podporovatelů v realitě.

Celá demonstrace pak vrcholí národní hymnou a hurá, jde se domů, koukat na Novu, kterou současně nenávidíme i zbožňujeme, protože je pro\proti-imigrační.

 

Veselé, proimigrační skupinky si krátce před tím na Václavském náměstí a u Úřadu vlády prozpěvovaly jakousi odrhovačku s jedinou větou ,,Refugees are welcome here", kterou zpíval jakýsi trubec do megafonu a ostatní si za dětinského potlesku text pomumlávali v chorálu té velké masy zhruba sedmdesáti lidí (před úřadem). Pod svatým Václavem stálo ještě méně. K Okamurově demonstraci SPD se neodvážili ani o krok přiblížit, byť je dělil volný prostor prakticky celého Václaváku, nikým nehlídaný. Zřejmě ani vlajky radikální ANTIFA, LGBT ,,komunity" a mladých komunistů k odvaze alespoň přihlédnout nikterak nepomohly, ačkoli měli celou hodinu na to, se k dvěma větším ( SPD a BPI\Úsvit ) takřka nehlídaně dostat. Raději počkali, až je předejdou policejní gordóny, aby se mohli statečně na fb vychloubat, jak ,,svou jednotou zabránili xenofobům v průvodu." 

Takoví jsou právě, třebaže okrajem, důležitou součástí problému zvaného ,,Evropská krize". Mají za to, že všichni lidé jsou v podstatě stejní, všichni mají jednaké smýšlení, všichni si dokáží porozumět a dělí je jen jakási imaginární mez kultur a hranice, které dle nich nemají smysl. Paradoxně ale touto hranicí omlouvají prohřešky a zločiny části migrantů, kteří do Evropy přicházejí. Dle nich si připrchlíci ani neuvědomují, že dělají něco špatně. Že jednají z traumat a kulturních rozdílů.

Na jednu stranu ano. Evropa je jim prezentována jako prostor, kde se může vše. Jenže, ačkoli nejsou většinou tak vzdělaní, jak se nám snaží Německo nabulíkovat, nejsou (někteří) absolutní idioti. Moc dobře vědí, že jejich řádění, tedy osahávání i brutální napadení a znásilňování žen, dětí, okrádání, bezdůvodné napadání a násilí není v Evropě ani jinde na světě v pořádku. Mají sami ženy a děti, ale sem přijíždějí uspokojit své choutky. Údajný strašák islámské invaze se tím stává náhle skutečným. Nejprve arabské a poté osmanské hordy se při dobývání území chýlily k tomu samému. Vraždění, znásilňování žen i dětí, rabování, teror. Do pomyslné ,,islámské pětky" chybí už jen otroctví. A ani do toho již není daleko. Ve větších běženeckých táborech v Německu např. muslimové pod hrozbou zabití nutí jinověrce a ateisty, aby jim sloužili. Albánští muslimové i za vstup do sprchy požadují poplatek. Přitom sami se ve sprchách chovají, mírně řečeno, jako hovada.

Sám nevím, co si o příznivcích migrace myslet. Kdosi se mne ptal, zda jsou na tolik hloupí, že nedokáží pochopit nutně následující kaskádový efekt a s ním vlastně všechna ona negativa.

Snad, že jsou naivní, to ano. Ale hloupí? Jak kteří. Většina vlastně tuší, co imigrace znamená v důsledku. Avšak nejde jim o to ukazovat svět, natož jej chápat,  tak jak je, ale tak, jak by měl být dle jejich představ. Nezájem, že to tak nebude fungovat, jen jejich postoj presentuje. Chápou svět takový, jaký jej třeba Lenin, Stalin či Robespierre chápali? Ovšemže. Zahloubáni do svých vizí, snažili se je vecpat okolí. A dobře to nedopadlo. A těmto dobrodějským ťuhýkům to nevychází ani dnes. Rádi by pro všelásku cokoli kritického cenzurovali, kritiky rovnou zavírali, či jim alespoň uličky hanby dělali. Jako nacisté, kdyż zajaté spojence nechali pochodovat Paříží za nadávek a pískotu kolaborantů.

A Evropa dělá, jako by nic. Na oko řeší imigrační krizi, ale ve skutečnosti se zabývá banalitami, jako zda se smí vodka jmenovat vodka, či zda mají státy právo někomu neudělovat občanství. Tedy, omluvte mne, zda jste pro Evropskou unii, ale já si to představoval trochu jinak. Tedy, že se budeme věnovat společně skutečným problémům a reálně je řešit, ne že si jedny státy nechají druhými s*át na hlavu a rozhodující slovo budou mít jen státy zakladatelské. Celá Evropa se tak navzdory očekávání stala slabší, slabší a slábne stále. Pochopitelně toho pak někdo využije. A už využívá. Arogantní, nadřazené chování mas migrantů je toho nehezkým důkazem. Ztráta ochoty se bránit, nahrazení hodnot plytkými frázemi, vnitřní rozklad a náhlé ustrnutí byl příznak rozpadu každé říše. Ať už Izraelského království, které se kvůli neshodám rozpoltilo, tak Říma nebo Byzantské říše, na kterých se zakládá celá Evropa. U všech byl příznak stejný. Pouštění cizích národů za své hranice (Izrael - Babyloňané a Pelištejci, Řím - Gótové, Byzanc - Thrákove a Turci) a s nimi i jejich teoelementy; islám a pohanství. U Byzance bohužel i křesťanství mělo svou měru, avšak vnitřní. Ztratily (ony říše, než mne nařknete z kazopisu) své hodnoty, nahradily je mělkými frázemi, které nesouvisely s děním kol nich. I proto Alarich tak jednoduše Řím dobyl. A z toho samého padla poslední bašta Byzantské říše, te samé, která nám donesla nejen víru, ale i naše nejznámější a nejstarší písmo. Hlaholici a cyrilici. Aby bylo jasno, Konstantin (Cyril) a Metoděj (Metud - Michal) přišli ze Soluně. A za cesty, která trvala rok( 862 - 863 ), se museli vyhýbat a skrývat právě před těmi, které dnes tak velkolepě přijímáme. Tedy muslimy, kteří od té doby nedokázali pochopit, že se Slunce skutečně nechodí za noci klanět Alláhovi, ale svítí na opačne straně zeměkoule.

Díky svému milosrdínkování v některých kruzích se pak zbytek obyvatelstva právem rozzlobí a odmítne třebas i zlatou husu, která by jim byla úplatou nabídnuta. Díky několika letem, kdy bylo hořké provoláno za sladké, zlé za dobré a ničemné za správné, Evropané už pochopitelně nevědí, čemu věřit. Ne všichni, kdo nesouhlasí s vítacím režimem se však aktivně zapojí do protestu. Němci si většinou více myslí, než řeknou, neboť jsou léty již utlučeni jakousi morální vinou za 1. a 2. Světovou válku. Zkuste morální vinou oštemplovat Japonce v jejich domovině. Možná se dalšího rána nedožijete.

Další extrém bláznovství\šílenství je obracení veřejnosti proti určité skupině pomocí medií. Mám tím na mysli reportáž TV Prima, díky jejíž (jako obvykle) ,,dobré" práci se z iráckých křesťanů rázem stali nepřátelé státu. A protože stát je lid, je jasné, že se část státu pobouřila. Někteří si za svým stojí i přesto, že bylo několikrát přesvědčivě doloženo, že reportáž byla s mizerným překladem (rodilého arabského muslima, světe, div se), zmanipulovaná a sestříhána tak, aby vyzněla v neprospěch křesťanů, zabydlujících se v Jihlavě. Ta samá reportáž pak ovlivnila i další občany ČR. Posléze, když byla TV dotázána, proč použila špatný překlad a věty zřejmě vytržené z celého rozhovoru, goebbelesovsky svou lež opakuje. Drží se tak své viny za rozpoutání nenávisti k malé skupině lidí, kteří přijeli začít nový život v bezpečí, beze strachu o život svůj a svých blízkých. Oni zlostníci by si, k čertu už, měli uvědomit, že tito lidé v některých případech prchají nejen před válkou, ale i před vlastními příbuznými, neboť opustili Mohamedův islám a rozhodli se uvěřit učení Krista. Pokud si mají vybrat mezi bytím tady nebo nebytím tam, je jasné, co si vyberou. Pan Batto již sám řekl, že nebyla řeč o jakémkoli bytě, ale jednom konkrétním, kde ani nebyl výtah a jeho nemocná žena by sotva vyšla schody. Je výtah snad takový luxus? V historických domech ano, proto je v tomto případě vina i na straně města, které nepřihlíželo na potřeby rodiny George Batty. A výrok o přemalovaném kravínu? Viděli jste někdy ty byty? Já v jednom takovém strávil část dětství i pár let dospělých. Stěny tak křivé, že byste na jedné málem leželi, chtěje se opřít a další do ostrého úhlu s podlahou, elektrický rozvod, vč. světel pamatuje Masaryka. A takové jsou prakticky všechny.

Nemyslím si, že zde šlo o záměr vyvolat vůči křesťanům zášť. Spíše dokázat svou rádoby nevinou reportáží nenávist či zlost vůči všem běžencům, ne jen vůči těm, kteří mají islám i mezi prsty u nohou. Jako by nemělo být rozdílu mezi ohroženými lidmi, kteří by azyl potřebovali a těmi, kteří jej bezpodmínečně chtějí včetně peněz, které z něj čouhají. Např. Afghánci. Těm je relativně dobře. V Kábulu i v dalších větších městech Afghánistánu se daří velmi obchodu, průmyslu i soukromým firmám. Přesto se lidé z těchto měst nechali doslova ukecat, aby odcestovali do Evropy (hlavně do Německa), kde vydělají bezpracně za rok mnohem více. Samozřejmě, že je láká, aby je živili ,,namyšlení" Evropané, než aby se sami za pár peněz dřeli. Ačkoli z těch pár peněz je živobytí, jídlo i nějaká ta radost. V Evropě je víc. Peníze bez práce, více radosti, ženy dychtivé po sexu s cizincem... No a Evropa, neschopná s nimi zatočit, se diví, proč migranti osahávají, okrádají nebo rovnou znásilňují ženy. 

Stojíme tak před historickým rozhodnutím. Buď se hlasitě postavíme na odpor. To jest hlasitý protest, doslova bombardování vládních činitelů dotazy a (slušně formulované) stížnosti na její změněný postup vůči migrační krizi. Pokud to nezabere, trpělivě každodenně blokovat vstup do práce jejím členům, nutit je tak k přímé - slovní, probůh, aby si to někdo nevyložil tak, že má dát denně jednomu poslanci do huby - konfrontaci s občany. A nebo si to necháme líbit, sami si nasadíme korunu bláznů, občas si postěžujeme, sem tam zahlaholíme na některém náměstí, pak to probereme v hospodě a jdeme domů doufaje, že se zítra samo od sebe něco změní. A ono se nezmění. Zlato bude stále zlatem, hov*o hov*em, Matěj Stropnický idiotem...

Autor: Luboš Vlasák | čtvrtek 18.2.2016 17:44 | karma článku: 16,80 | přečteno: 749x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89 | Přečteno: 892x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik