Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Utopický příběh

Zbavme araby konvenčních zbraní a motorových vozidel. Nemít je, v Evropě by dnes nebyli tak rozšíření. Už v perexu odmítám jakékoli nařčení z xenofobie, pokud se nejmenujete Polický nebo Peczinsky.

Jednoho večera, když jsem tak přemítal nad útoky v Bruselu, dospěl jsem k zajímavé myšlence.

  Za výbuchy nemůže islám, ale bomby. Stačí Blízký Východ odzbrojit, tedy sebrat veškerou munici i zbraně, třaskaviny, výbušniny a samozřejmě i motorová vozidla. V tom totiž vězí veśkerý problém. Tedy, pokud by na Východě náhle zmizely veškeré konvenční zbraně, díky tempu pokroku, jakým je tamní kultura v moderní době pověstná, by byl největším vynálezem ve zbrojnictví patrně dalekonosný luk (ten byl ale vynalezen ve Skotsku během 13. století, tzv. long-bow).

 Po pár týdnech znuděného šťourání v zadku se arabští muslimové zvednou, znovu naskočí na koně a pokusí se dobýt Konstantinopol. Když zjistí, že je o více než 500 let předběhli Turci, umlátí se vzájemně klacky. Zbylí se pokusí emigrovat do Saúdské Arábie, kde jim napudrovaný šejk sdělí, že je nemůže přijmout, protože by měli méně peněz pro sebe a nemohou si dovolit naředit kmenové svazky cizinci. Protože je to do Evropy daleko a koně mezitím pošli hladem a žízní, rozhodnou se muslimové vrátit domů a zemědělnit. Přijdou za Izraelity a požádají o pár koz a semen ovocných stromů, aby směli začít hospodařit. Izraelité vyhoví s podmínkou, že arabové kozy neosedlají a nepokusí se s nimi dobýt Jeruzalém. Arabové sic vrčí a skřípou zuby, ale nakonec s podmínkami souhlasí. Izraelité jim za to slíbí přísun vody a obchodní smlouvy, pomohou při zakládání farem. Arabští muslimové budou štěstím bez sebe. Za kozí mléko dostanou peníze a budou v balíku, netuší však, že ani ta voda není zadarmo. ,,Všechno až doposud zařizoval Alláh a teď se musíme snažit my? To je nesprávné, jsme přece vyvolení!" začnou zuřit. ,,To by tak bylo, abychom my vládli nad úrodou a skotem a Alláh nás pak začal trestat," říkají. ,,Alláh stvořil, Alláh vládne." A bude rozhodnuto. 

Sednou si na zadek, pozorujíce kozy, jak se vesele množí a pasou na půdě, kterou jim židé zdarma zavlažili, protože již dva měsíce arabové sekali latinu a nesáhli na klacek, aby někoho zbili. Kozy se dále budou vesele pást. Brzy poté dostanou pomoc od Saúdů, celé dva dolary a stádo krav. Zjistí totiž, že je sionisté nějak málo zásobují a kozí maso se skoro nedá jíst. Tak si milí zemědělní muslimští arabové vybijí veškerý hovězí skot, kozy se stále pasou. Z krav zbydou jen rohy. Úroda vymizí, kozy vše sežerou... Arabové začnou experimentovat s jezením kamení a písku, který na dříve úrodných místech zbyl. Nechápajíce, co se děje, začnou si spílat: ,,Alláh nás trestá za to, že jsme se zapletli se židy a proto nám sebral úrodu!" Kozy začínají hubnout. Arabové se ale stále množí a brzy nebudou mít, co jíst. Kozy totiž přestaly nést mléko. Požádají tedy Saúdy. Ti se ale vymlouvají, že dali, co mohli. Nezbylo by jim na luxusní auta a metamfetamin. Arabové se začnou bouřit. ,,Zavedli jsme si světské zákony, upustili jsme od práva šarí'a, za to nás Alláh trestá, abychom se k právu navrátili!" 

Od té doby přibude zmrzačených arabů, protože šarí'a je neúprosná a trestá zloděje i ty hladové, stětím levé ruky. Utrpení pokračuje a arabové začnou hledat viníky Božího trestu i mezi dětmi. Kozy mezitím pojdou hlady, protože úroda bude vyžrána i s kořeny. Protože přerušili styk se židy a tři měsíce nezapršelo, umírají i stromy. Arabové, loupajíce oschlou kůru přemýšlí, zda se neposunout raději dále, kde teče řeka. Započne rozkol. Jedni řeknou: ,,Když se nad námi Alláh smiluje, vodu dostaneme. A s ní vše, co potřebujeme." Druzí ale opáčí: ,,Když se budeme jen modlit, brzy zemřeme!" ,,Rouhání, rouhání!" křičí další. Tak nakonec jedna část zůstane na místě a začne kopat s nadějí, že najde vodu. Druhá odejde hledat úrodnější půdu. Po dvou dnech cesty dojdou k řece a usadí se. Další si jen lehnou a pomřou hlady, doufajíc, že dojdou do ráje, Alláh je přece miluje. První dál marně kopou. 

Druhá, oddělená tlupa u řeky hospodaří, objeví rybolov, půda je vlahá a protože si nedotáhli kozy, daří se i zemědělství. Tu mák, tu pšenice, támhle ovocné stromy. První tlupa se po vykopání pár litrů vody a obrovských ztrát na životech kvůli právu šarí'a a nedostatku vody rozhodne dojít k oné druhé skupině, doufajíc, że i oni budou zde moci žít. Jenže, lenost je silnější. ,,Alláh stvořil, Alláh vládne. On se postará." Tři čtvrtiny pomřou, čekajíc na Alláhovu starost. Zbylí se na to vykašlou a budou pokračovat v cestě, až své úspěšnější bratry najdou. Ti je rádi přijmou. 

,,Alláh vám přec jen požehnal? Dal vám, co jste chtěli?", ptají se, vidíce mnohou úrodu a vláhu, po které dlouho toužili. 

,,Alláh? Ne, to jsme zde vytvořili vlastníma rukama! Přec, Alláh k nám přestal hovořit, co Mohamed odešel a my si zde vládneme, jehož-li jsme vůli! My si tvoříme vlastní štít, Alláh jen dohlíží!" Příchozí skupina se počne drbat na hlavě. 

,,To je jistě nesmysl. Alláh sic nepromlouvá, ale činí, jak chce a dokáže z písku udělat půdu úrodnou... Ale kdo ví, posvátný Korán jednou říká to, jindy ono..."

Po letech šťastného soužití někde u středomoří si vystaví vlastní modlitebny. Na jednoho boha byla všechna práce nad rychle se množící komunitou přece jen moc. V modlitebnách se tedy objeví zpodobnění božích pomocníků, jeden vládne plodnosti, druhý úrodě, další míru. Alláh, ten nejvyšší vládne obloze. Slunci a Měsíci. Od sousedů získají kozy, ovce, krávy, protože úrody mají stále dost. Díky důmyslnému plánu řízeného množení skotu jim již dobytek nevyžírá traviny. Ustanoví si radu starších, protože dle jejich zvyků znamenají přibývající vrásky a šediny více moudrosti a prozřetelnosti. Ti zajišťují spravedlnost při řešení sporů. Upustí se od kamenování, bičování a zastaralých, drakonických trestů. Ty se udají jen k zločinům nejzávažnějším.

Až do chvíle, kdy se o ně začnou zajímat bohatší islámské státy, vidějící démony i v dětském prdu a stojících si na středověké víře, které v dnešní době nemá stálé místo. Ale to už je jiný příběh.

------------------------------------------

Závěr jsem opatřil trochu růžovým balastem asi nemám rád špatné konce. Dokonce jsem i vynechal arabské kmenové vazby, pravda, z příběhu to vypadá, že jsou to takoví evropané z Arabských zemí. 

Právě kmenová pouta drží nynější tzv. chálífát Islámského státu tam kde je. Spoustu území totiž IS nezískal tím, že by do tamních měst vlítnul s kulomety a se zbraní všechny přinutil k poslušnosti. Kmeny v oněch regionech jim prostě přísahaly loajalitu (tzv. baj'u, přísaha věrnosti), protože mají pocit, že jsou jediným východiskem pro spravedlnost. IS v jejich městech vládne s disciplínou, kterou nikdo neočekával. Smířil rozhádané rodiny, okamžitě trestá zločince a tam, kde se běžně muselo chodit se zbraní po ruce je bezpečno, jako nikdy. Díky tomu má IS nové a nové spící buňky, nové rekruty a nové, loajální vojáky. 

Zvyky a kmenovost je taktéž bariérou, díky které noví běženci nebudou nikdy schopni pochopit naší kulturu. Evropa upustila od zákonů kmenů už před tisíciletím a vyvinula se v sociální vazby mezi národy, vzájemnou spolupráci a respektování hranic druhého národa. Na území Sýrie, Iráku, Libye a dalších existuje několik set kmenů, které fungují na základě zakona rady starších a existuje každý sám za sebe. Loajalitu druhých si vymáhají presentací síly a moci. Zkrátka, kdo má větší klacek v ruce, má poslušnost druhých. Každý kmen trvá na svých zvyklostech a důvěřuje jen tomu, kdo je schopen udržet pořádek v jejich teritoriu. No a teď spousta z nich jede do Evropy. 

Představte si, že máte velké akvárium, ve kterém máte několik druhů ryb. Hejno neonek, živorodek pavích (Paví očka), čichavce a závojnatky, možno i pár roztomilých rybek rodu Corydoras (pancéřníček). Soused vám nakecá,že by bylo fajn sehnat si i nějaké bojovnice pestré, že to vaše akvárium jen obohatí. Chvíli nad tím kroutíte hlavou, protože bojovnice jsou dost agresivní ryby, ale poté, co vám soused řekne, že jste idiot, co nesnáší rozmanitost, přeci jen si je do akvária nasadíte. A během chvíle se nastačíte divit. Agresivně teritoriální bojovnice se nejdříve pustí do všech ostatních ryb a pak se pobijí navzájem. Vám teď zbylo akvárium plné mrtvých ryb a cárů jejich masa a uprostřed toho si poplavává jediná bojovnice, která na vás vyzývavě zírá, ať ji nakrmíte. Řeknete o tom sousedovi, který vás k tomu přesvědčil a ten vám řekne, že to přece nemohl tušit, vždyť rybičky nikdy nechoval.

Vítací politika německé kancléřky je podobným experimentem. Jen v něm nejsou akvarijní rybičky, ale skuteční lidé. Cáry masa již padají, jak jsme se mohli před týdnem přesvědčit v Bruselu, oném hlavním městě EU, kde si onu rozmanitost Štětina nesmírně vychvaluje. Nebo v Paříži v pátek 13. listopadu, kde zemřelo po teroristickém útoku více, než sto lidí. Díky tomu ve Franciiq, Belgii a Německu platí druhý nejvyšší stupeň ohrožení. V Belgii po útocích platil nejvyšší stupeň (stupeň ohrožení 4) ještě necelý týden. S ohromujícím tempem nekonečného náporu imigračních vln a neutuchajícího mylného přesvědčení partnerských zemí, že všichni lidé jsou vlastně stejní, se dočkáme jednoho dne takového ohrožení i u nás. Máme v paměti, že poté, co se vkládala důvěra v Západ, byli jsme zrazeni a ponecháni nacistům napospas. Když jsme důvěřovali partnerům Varšavské smlouvy, zacpalo nám 6.000 tanků a 800 letadel noci 20. srpna 1968 krk. Teď věříme kancléřce Merkelové a jejím věrným pohůnkům, že multikulturalismus je prospěšný a běženci vlatně užiteční.

Probůh, k čemu, když je mezi nimi minimum lidí, ovládajících jiný, než rodný jazyk a minimum více, než základně vzdělaných lidí? Kde jsou ti lékaři, profesoři a fyzici, kterými nás na počátku krize krmili? Vždyť počet takových lze mezi statisícem imigrantů napočítat na prstech jedné ruky. 

Titul lze na Východě sehnat za měsíc. V Egyptě má nějaký titul každý druhý taxikář, který sic umí řídit vozidlo, ale nedopočítá se, kolik je pět plus pět. Stačí k tomu jediná ,,pravá" víra a pár dolarů. 

Marné se vztekat a rozčilovat. Je třeba dále pokračovat v nelibosti a protestu. Politik nakonec pod nátlakem couvne, tedy, pokud si chce stále říkat demokrat. Vox populi, vox Dei (hlas lidu, hlas Boží), má býti zásadou demokratické společnosti. A neděsme se nad lidmi, kteří pokřikují ,,Uprchlíci, vítejte". Roku 38 a 68 se také našli tací, kteří u nás vítali nacisty nebo oslavovali vpád pěti zemí do naší malé vlasti.

 

Autor: Luboš Vlasák | středa 30.3.2016 19:45 | karma článku: 24,08 | přečteno: 899x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89 | Přečteno: 893x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik