Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hollan se vrací

Máj se kvapem blíží, třešně kvetou, pampelišky vylézají, ptáci hvízdají, děti běhají po vesnici, Hollan sedí na radnici.

Kdo již četl mé články, bude jistě vědět, že Vokrálova náměstka z hnutí Žít Brno nemám příliš v lásce, ostatně jako samotní brňáci. Mates s hnutím totiž Brnu nasliboval spoustu věcí, které do dnes ani částečně nesplnil. Tudíž víme předem, kdo bude v dalších brněnských krajských volbách mimo hru.

To ale snad nechám k pojednání pro nějakého brněnského domorodce, Brno mám velmi rád, dříve jsem tam jezdil takřka denně, nuže teď, coby člověk pracovně vytížený nemám tolik času na pouť do Moravské metropole, o které se někdy nelichotivě hovoří jako o největší vesnici na světě.

Tedy, o co jde. Čas od času mám večer dlouhou chvíli, kdy všemožně bloudím po notoricky známém facebooku, abych si přečetl něčí příspěvky, zachytil zajímavosti a novinky ze světa, které se mi nedonesly a následně je s krátkým vlastním komentářem vložil na svou stránku. U těch, na jejichž téma mne nenapadají žádné výstižné věty, ale poněkud delší pojednání, se pozastavím, zamyslím a případně hodím na svůj blog. Nedávno jsem takhle ,,scrolloval" v rychlosti zeď, jen abych zběžně prolétl, zda někdo nedal na fb něco, co by nebylo buď mem nebo ,,veselá videa" či videa s (proti)putinovskou terapií. Těsně před tím, než jsem chtěl zavřít síť a raději si jít ven pročistit hlavu, padlo mi oko na sdílený Hollanův příspěvek(neboť jde o velmi dlouhé blábolení, vyberu jen to podstatné);

Generaci 21 ještě donedávna nikdo neznal. Sám jsem ji zaregistroval teprve v souvislosti s touto záležitostí. První setkání s nimi bylo velmi zvláštní.

Měli jsme mít schůzku jeden lednový čtvrtek dopoledne. Když se o tomto setkání setkání dozvěděl hejtman Hašek, zkoušel se na naše setkaní pozvat stylem "oznamuji vám, že přijdu". Jeho setkání s Generací 21 bylo plánované totiž až na pozdější hodinu, což hejtmanovo ego nemohlo unést - křesťanské uprchlíky musí jako přímý následovník panovníků kolébky křesťanství zachránit osobně. I pozval si je tedy už na půl osmou ráno Emotikona smile (A je moc pěkné, že poté, co slušní Češi dali jasně najevo, že jim je úplně ukradené, jestli je uprchlík křesťan nebo muslim, že naše xenofobie nerozlišuje mezi náboženstvími a všechno je to stejná špína, už o křesťanských hodnotách a pomoci bratru v Kristu ani nehlesl.)

Od brněnského sociálního odboru jsme byli zpraveni o tom, že tou osobou, která uprchlíky v Iráku vybírá, je Salman Hasan, pravá ruka Konvičky, konvertita od islámu ke křesťanství a jeden z nejdemagogičtějších islámobijců, který na adresu muslimů dokáže říct v Parlamenentních listech cokoliv. To nám na setkání zástupci Generace 21 potvrdili.

Proto jsme byli od začátku obezřetní - jaký může mít Konvička a spol. hlavní zájem? Ukázat, že integrace uprchlíků nefunguje.

Varovné bylo to, že nám představitelé Generace 21 říkali, že iráčtí křesťané nesmějí přijít do kontaktu s muslimskými předkladateli atd. To jsme s argumentací, že jsme sekulární stát, pochopitelně odmítli.

Samozřejmě nás hodně zarazilo, když po lednovém ujišťování, jak se tito křesťané bojí každého muslima, a v místě, odkud byli transportováni do Česka, jim hrozí smrt, se najednou jedna rodina zbalila a odjela zpátky mezi muslimy a hrozbu smrti. Tomu lze porozumět vskutku jen velmi obtížně.

Co jsem ale zatím nezmínil a co je na celém případu nejhorší - totálně alibistický a nepřijatelný přístup státu a ministra vnitra. Na základě bůhvíčeho si domluvila s Generací 21 dovoz několika desítek lidí. Přestože je naprosto v silách České republiky řešit standardními způsoby jejich integraci, vláda se svým usnesením jakékoliv zodpovědnosti zbavila a všechno hodila na jakési sdružení. Tímto způsobem stát ale jednat nesmí. Je hezké dnešní ironické vyjadřování ministra Chovance na adresu Generace, ale byl to on, kdo prosadil, aby se imigrace u nás řešila touto podivnou cestou.

Co z toho ale plyne pro Brno? Nic negativního. Ověřili jsme si, že přítomnost uprchlíků ve městě nezpůsobuje žádné problémy, Brňáci prokázali, že nemají potřebu pořádat proti přítomnosti uprchlíků demonstrace před jejich pobytovým místem, že město má odborné kapacity na pomoc při integraci, že dokážeme pro tyto účely vyčlenit několik bytů.

Nechci, aby to vypadalo, že se zbavuji zodpovědnosti, jen pro informaci závěrem konstatuji, že plnou zodpovědnost za to, koho si do České republiky pozveme, má Ministerstvo vnitra (potažmo Vláda), má tam na to k tomu účelu dostatek zaměstnanců, koho integračním procesem pověří, je její věc, a úkolem místních samospráv je pomoci prostřednictvím zapojení bytového fondu a sociálních odborů.

 

Matěj před časem zjistil, że město se nedá rozvíjet procházkami po ulici a barevnými kšandami, úsměvem a představou, že všechno jde samo, ,,jen to stačí nějak napsat, tu a tady zvýraznit, tady si postěžovat, někoho žalovat a hurá, máme hotovo." Nejenže hnutí Žít Brno nedokázalo splnit ani pitomý slib celoročně otevřených zahrádek, ono nemělo ani představu, jak splnit vlastně cokoli a tak jen pozorovalo, co udělá KDU - ČSL a pak doufalo, že se podaří křesťanské demokraty nějak napodobit. Světe, div se, podařilo se regulovat hazard. A to bylo vše. Tudíž se Hollan rozhodl svou pohasínající hvězdu nějak resuscitovat. Začal se míchat do veřejného mínění, kecat do politiky Slovákům, knížecky radit poslancům, jak by vše udělal on, kdyby se mu cokoli chtělo. Jenže ono je těžké cokoli prosadit, když jediný člověk, kdo má rád a poslouchá Matěje Hollana, je zase jen Matěj Hollan. 

Aby byl ještě více vidět, začal hloupě okecávat Čechy jako kolaboranty s nacisty, švejky, bolševiky, rasisty a xenofoby. Dle něj jsme si plynovali židy sami a když už nám žádní nezbyli, vrhli jsme se s lopatami na ubohé, nevinné sudetské Němce. A protože Hitler jaksi natáhnul dobrovolně paprče, Německo nám asi přestalo posílat plyn do Litoměřic a tak jsme je prostě jen hnali hromadně za hranice, jako oni nás hnali dříve více do vnitrozemí. Historie podle výkladu MH.

Do toho se ještě trochu přimíchá bezhlavá obrana povinných migrantských kvót a oikofobní extravagantní intelektuál má náhle větší pozornost, než by na jeho místě měl schopný člověk. Na straně jedné se stal oblíbeným u dalších intelektuálních strážců lidských práv, na straně druhé... Široce ignorovaným člověkem. Protiimigrační scéna, lidé skeptičtí k obohacování nacis- ehm - islámem, jako by jméno Matěj Hollan ani neznali a zřejmě o existenci kudrnaté řepy s barevnými šlemi skutečně nemají ani ponětí. Leda jednou se mohl radostí podělat, když se mu po chvíli začali věnovat jak J. X. Doležal, tak Michal Hašek, hejtman Jihomoravskeho kraje, do kterého se již ve zmíněném příspěvku tak rád strefil. Chudák Matěj se nemůže smířit s tím, že socdemák dělá hejtmana, když on dělá pejskaBabišovciVokřálovi a loutku zhulenecké fabrice na kraviny, Pirátům, kteří jsou fakticky jeho podporovateli (jak vyplývá z kandidátky roku 2014) a mnoho z nich asistovalo u jeho drogových rejdech Brnem. A navíc je třeba kopat vytrvale do někoho, kdo nesdílí jeho optimistické ,,Chcu Žít Brno i s cizinci!" 

Jak vyplývá z textu, každý, kdo je proti islámu, je špatný. Kdo má obavy z migrantů, je ještě horší, zvláště ti, kteří byli proti přesídlení běženců do Brněnského předměstí. K tomu se ještě vrátím.

Ale úplně nejhorší je člověk, který odpadne od islámu, konkrétně Salman Hassan. Nejen že jej označí jako člena BPI a ,,pravou rukou Martina Konvičky", což není pravda, ale rovnou mu nasadí psí hlavu demagoga. Aby toho nebylo málo, ke konci neúspěch a odhodlání iráckých křesťanů svede cele na Hassana a BPI, aby nějak dokázali, že integrace prostě nefunguje. A to je vlastně konspiračně čpící nesmysl. Salman Hassan není a nebyl členem BPI (jen si nechal platit za účast na přednáškách) ani Generace 21. Hassan sice navrhoval křesťany z Iráku, ale schvalovalo jej ministerstvo vnitra na základě důkladných prověření navržených osob. Migranti, umístění v Brně nebyli nespokojení natolik, aby ,,raději odešli mezi muslimy, kteří vraždí a řezají hlavy", ale odešli do bezpečnějších míst Iráku, kde ještě islamisté nestačili rozšířit vliv natolik, aby mohli křesťany z části vyhnat, z části vyvraždit. Tento ,,úprk do pekla" byl vysvětlen samotnými běženci, že (hlavně starší) nesnesou pomyšlení, že tam zanechali přátele a rodinu. Putovali pak tuším do Ibrílu, kde se IS (zatím) nepřiblížila a kde (opět dle slov oněch uprchlíků) mají příbuzné. Hollan patrně nesnese pomyšlení, že vnitro nepověřilo plněním kvót nějakou růžovou neziskovku - vždyť ti by sem rozhodně netahali křesťany -  jako ,,Nenávist zdarma" a podobné ,,neziskovky", které jsou tak samočinné, že se nechají dotovat státem penězi na reklamu v televizi, či spreje, následně použité na zdi metrostanice na Karláku a kaváren v Krymské. 

Beztak je téměř jisté, že tato ,,false-flag" akce byla jen záminkou k tomu, aby se duo Feri - Krnáčová mohlo pokusit navýšit svou umírající politickou činnost. Krnáčová by se ztratila, jako každá politická mršina vyvržená od výsluní a Feri by dál studoval a nechal se fotit s pivem nebo jointem. Snaží se být cool, svůj a co nejvíce Hatefree, tím zůstane i po konci své funkce. Ostatně, nikdo se přeci neodváží dělat si legraci z černocha, byť věcně, vždyť z toho čumí nálepka ,,RASISTA", jak Hollan z televize. Proč tento gang čističů namísto show pro sluníčkovou veřejnost neumývali posprejované vitríny o pár kroků dále? Aha, tyto podniky se nepřidaly na podporu HtF. A kdo nekavárničí s námi, kavárničí proti nám, ať si ten svinčík poklidí sami. Dominik místo iniciace akce ,,Když už čistíš, tak vše!" zahrál s úsměvem na klavír, všichni se utišili z rozčarování nad okapucovanými nácky, kteří naštěstí užívali jen dobře omyvatelné barvy (aby se Feri s Krnáčovou příliš nenadřeli, až to budou čistit) a šlo se domů s nabílenou mohylou své osobnosti. Teplice a Praha 4 tak má své hrdiny. Ale to už

zase odbíhám jinam.

,,Varovné bylo to, že nám představitelé Generace 21 říkali, že iráčtí křesťané nesmějí přijít do kontaktu s muslimskými předkladateli atd. To jsme s argumentací, že jsme sekulární stát, pochopitelně odmítli."

Já nevím, jak tady tenhle dobrák, ale já bych byl také nedůvěřivý k lidem, jejichž souvěrci v mé vlasti sekají ruce, přejíždí tanky a dekapitují každého, kdo se na ně křivě podívá, ve jménu Mohameda a Alláha.

 

,, Je hezké dnešní ironické vyjadřování ministra Chovance na adresu Generace, ale byl to on, kdo prosadil, aby se imigrace u nás řešila touto podivnou cestou." 

Tak jistě, když to stát udělá přes organizaci, je to podivné. Kdyby to udělalo vnitro samo, bylo by to nejen podivné, ale také diskriminační a selektivně pojaté. Z příspěvku prostě vychází najevo, že Hollanovi nešlo o to celou věc nějak zhodnotit, ale za každou cenu si dloubnout do Haška, protože je to prostě Hašek socdemák, do Hassana, protože si dovolil odpadnout od islámu a ještě jej kritizovat, do Chovance, protože je též socdemák a není správně naladěn na multikulturní diversitu a samozřejmě do občanů, protože jim imigrace příliš nevoní. Češi by dle tohoto pestrobarevnéhobuřiče museli jen držet hubu, klečet na kolenou a projevovat lítost nad historií podle Hollana, tedy nad bájemi o plynování menšin a brutálním vyhnáním sudeťáků do Německa.

Zkrátka a dobře, nic se neděje tak, jak by si Hollan přál - více migrantů, více muslimů, více Žít Brno, více mešit, ne nutně v tomto pořadí - a to nesmírně dráždí jeho nafoukané ego. Hollanovi prostě všechno vadí a věčně se mu nelíbí. Tedy, krom (ne)práce hnutí Žít Brno. Jistě, Brno se vyhouplo mezi padesátku Evropských měst s nejlepší životní úrovní, ale bylo to snad díky Hollanovi? Ne, Hollanovi navzdory.

Postavit pod Zelným trhem garáže a ulehčit přeplněným ulicím? Matěji Hollanovi se to nelíbí. Udělat něco s identitou města? Matěji Hollanovi se to nelíbí. Získat peníze pro brněnský hokej? Matěji Hollanovi se to nelíbí.

MH bez rozpaků zahrnoval všechny městské úřady svými zbytečnými otázkami ještě coby aktivista a pokud mu vytížení úředníci včas nevyhověli, neváhal je žalovat.

Máme v Brně nové moderní nádraží? Ne. Matěj Hollan si to nepřál. Kandidovalo Brno na Evropské kulturní město? Ne. Matěj Hollan na místní kultuře nenechá nit suchou, a ta poté ztrácí sebevědomí.

Co mu ale nevadí je fakt, že svými věčnými stížnostmi a dnešní blokací radnice zatěžuje městskou kasu. To ale nebylo přece nic špatného, vždyť kasa byla už jednou dobrá, když na její vrub mohl vystudovat vysokou.

Možná by se ale tento mizerný politik měl vrátit k muzice a občasnému aktivismu, jako to dělal dříve. Ale z toho smrdí práce. Ničeho jiného se Mates více neštítí.

Autor: Luboš Vlasák | neděle 1.5.2016 13:46 | karma článku: 27,83 | přečteno: 1078x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89 | Přečteno: 893x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  9:05

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

Vrchní soud rozhodne o odvolání muže, který dostal devět let za týrání družky

25. dubna 2024  8:49

Olomoucký vrchní soud dnes rozhodne o odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  8:38

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik