Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Léto ,,islamofobie" a zeleného vzteku

Za poslední rozmezí jednoho měsíce se událo několik více či méně zajímavých událostí, které stojí za zmínku a zamyšlení. Začínám ale díky odezvám nabývat pocitu, že dříve či později někdo sestaví seznam, ...

z čeho si smíme, či nesmíme tropit žerty.

Dlouho jsem se tu zase neukázal a na čas dočista zapomenul na bloggerské počínání a přestal s občasným komentováním nynější, dosti nepřehledné, patálie Evropy. I užíval jsem si letos ne příliš slunečné léto (čert ví, proč se slunko rozhodlo zasvítit trvaleji na samém léta sklonku), toulal se tak po republice a onen randál nijak neřešil, možná i naprosto cynicky ignoroval události červnové i červencové (ač to byl veliký rámus) a trajdal tu po Telči, tu zas doma v Praze, chvíli strávil v Jihlavě, pobyl týden v jisté rekreační chatě s partou Irů a Českých teenagerů a nakonec prošel hřebeny v okolí Vsetína a užíval festival UNITED. Jeden čas jsem upřímně ani nepřemýšlel nad tím, zda bych opět začal psát, ale bylo toho tolik, že bylo téměř nemožné se nad tím nezastavit. Však poslední Konvičkova akce mi dala celkem slušnou návnadu a já se jí ihned chytil.

Pokud by byla jen jedna, možno bych nad tím zase tolik nedumal, ale on se náhle v Martinovi probudil do nedávné doby takřka nevídaný satirický duch, kterým na jednu stranu značně pohoršoval a pobuřoval, na stranu druhou však náramně bavil i přes jistou křečovitost všech takových událostí.

Nicméně, svůj účel to splnilo. Tolik nakrknutých všelásek a něhomilů během tak krátkého rozmezí nestačil snad Konva nasbírat za celá léta svého aktivismu. Možná už se jedná i o mnohem více exemplářů, než čítá jeho sbírka brouků. Ale to začínám šaškovat.

Pokud mne paměť nešálí, vše začalo 5. července v Brně, kde byl uspořádán tzv. ramadán po Česku.

Ramadán po Česku

 

Nežasnul jsem ani tak nad ženami v plavkách, gulášem a točeným pivem,  - byť bylo slíbeno jakési s názvem ,,Mohamedova devítka" a lidé jej museli oželet  - ba ani světlem na konci tunelu a Andreou Komárkovou v burce. Žasnul jsem nad nápadem, neb to bylo něco naprosto odlišného, než docentova naivní vize plamenné řeči před narvanou Letnou, možná pod dozorem své mamakami Volfové. Samozřejmě tím poškorpil bandu proimigračních papoušků z hnutí Žít Brno, nejkrákoravější z nich, pan Svatopluk Bartík, neváhal podat trestní oznámení.

„Trestní oznámení jsem podal dle paragrafu 355 trestního zákoníku za spálení pro muslimy posvátné knihy – Koránu. A to v kontextu řečí o tom, že naše kultura je hodnotnější než islámská pronášených na provokativním shromáždění před mešitou. Myslím, že tím Konvička a spol. překročili meze svého velmi špatného vkusu do trestní sféry,“ uvedl BartíkZdroj: http://zpravy.idnes.cz/konvicka-paleni-koran-trestni-oznameni-fc1-/domaci.aspx?c=A160708_152714_domaci_rych

Podle Sváti by bylo snad ideálnější říci opak. Nebo nad svými kroky vůbec nepřemýšlí, lépe řečeno, nechce přemýšlet. Je naprosto nesporné, že naše kultura je lepší, než islámská. A to z jednoho prostého důvodu; Co svět světem stojí, nikdy v jeho historii žádná islámská kultura neexistovala a ani dnes se to nemění. Pokud tedy nechce pan Bartík dělat idiota a tvrdit opak. Islámská kultura je stejný idiom, jako bolševická, nacistická, apartheidní, křesťanská či šintoistická kultura. Lze mluvit o arabské kultuře, asijské, evropské, dokonce euroamerické kultuře, ale nikdy nelze mluvit o jakékoli kultuře jako o čistě nábožensky nebo ideologicky stavěné, byť se o to v dějinách světa nemálo osob pokoušelo.

Ale třeba Bartík ví více, než všichni paleontologové a historici na světě.

 

Tím ale show neskončila. Martin Konvička 21. srpna zašel ještě dál. Na 48. výročí okupace ČSSR vojsky Varšavské smlouvy rovnou přepadl Staroměstské náměstí na velbloudovi s ,,islamistickou četou" v jeepu. Údajně tím vyvolal strašlivou paniku a rozruch, ve kterém lidé prchali do bezpečí. Jak ta panika v realitě vypadala, se můžete přesvědčit zde. Ani tady však na sebe nějaká odezva nenechala dlouho čekat. Jako obvykle, přemrštěně aktivní Zelení jako první běželi na policii podat trestní oznámení a udělali kolem toho, jak se patří, pořádný rámus - hle, my ochránci bolševismu a světového všehomíra se stavíme proti zlému Konvičkovi. Matěj Stropnický to pro jistotu vytasil na twitteru i na fb, pochlubil se velkému kámošovi Hollanovi, jaký je machr a borec a doufal, snad že ještě doufá, jak mu to nažene veliké body v krajských volbách. Ono ani není divu jeho zoufalým manévrům, když si s velkým bratrem, tedy Piráty, dokázal vykvičet místo v superdebatě, kde žádný zelený neměl vlastně co pohledávat, protože Zelení nejsou v poslanecké sněmovně. Inu, oni se ani bolševici nikdy nemohli smířit s tím, že by před lidmi nepředvedli patřičný tyjátr. Tudíž pro člověka s komunismem obeznámeného v celku jeho dějin a podob to dupání a prskání není nic nového ani neobvyklého.

Ale ani ve světě to nikdo neopomenul trochu překroutit. Bulvární deník The Mirror mluvil o panikařících davech, prchajících ve snaze zachránit si život, International Business Times dokonce přidal i několik zraněných. 

Zatím naposledy přišel Martin Konvička ,,s humorem do Mekky" k saúdskoarabskému velvyslanectví. No a copak se nestalo?

Nevím, na kolik je zastupitelstvo městské části Bubeneč kompetentní k hodnocení ochrany náboženského vyznání, ale snahy o zatrhnutí akce už předem zaváněly komediantstvím a úsilím, za každou cenu již povolenou akci překazit.

Téměř jakoby zastupitelstvu nešlo o nic jiného, než si to se Saúdy nějak nerozházet, no jo, vždyť Saúdúm se smí jen pochlebovat, jinak se ihned urazí. A vůbec nevadí, že KSA je jednou ze zemí s nejtvrdší diktaturou a nejnižším indexem svobody. Nějak je úplně jedno, že záhadně mizí tamní kritici režimu či jsou stíháni drakonickými tresty. A dokonce ani nikoho nezajímá, že jedinou povolenou zábavou v Saúdské Arábii je veřejná poprava. Chtěl bych vidět podobnou toleranci k jiným diktátorským režimům. Vzpomeňme, jak se naše vláda zachovala, když v Rusku uvěznili známou skupinu Pussy riot nebo zakázali propagaci homosexuality. Div, že se premiér nezasadil o to, aby se holky z kun!ich orgií nesbalily a neemigrovaly do ČR.

Ale to už odbíhám. Vraťme se k věci

Jako první se s plánem vytáhnul pan Petr Dolínek (ČSSD). Hurá, Konvička si nepískne, vymysleli jsme si havárii vodovodu. Snad Dolínek doufal, že nějaká havárie nastane, snad byl sám odhodlán ji nějak zařídit. V duchu jsem si jej představil, jak se snaží najít vodovodní potrubí a rozbít jej kladívkem. Jenže Petr Dolínek je srab a nic takového se nekonalo. ,,Konva" není až takový blbec, aby mu nedošlo, že je to obyčejný naschvál, žel pro pana Dolínka absolutně dětinský.

Čekal bych něco chytřejšího, jenže bych asi pana Dolínka musel znát, abych předpokládal, že přijde s něčím lepším. Magistrát nakonec rozpustil akci kvůli výraznému odchýlení od plánu akce. Házením zmuchlaných novin na zahalenou ,,toitoiku" se prý Konvička dopustil znevažování náboženství. Jak už jsem řekl předem, vidím v tom spíše snahu si to s těmi Saúdy nějak nerozházet, aby se náhodou nenakrkli, však víte, peníze, akcie, ropa a přece důvěra. Nehledě na to, je je to stokrát horší diktatura, než oplivované/opěvované Rusko. Bohatí se prostě neuráží ani se z nich nedělá legrace, vždyť by, nevím co, mohli - ooo, nedej Bože - zrušit u nás své velvyslanectví. Tak to by byla tragédie. Stát by přišel o zástupce s pověstí nejarogantnějších a nejbohatších pasáků a narkomanů na světě.

Nuže, už se dostávám k samotnému závěru a vlastně i dosvětlení načatého zamyšlení v perexu. Nejsem sic nějaký pamětník, do let starého kmeta mám stále ještě daleko, ale pamatuji na doby estrád a televizních show, ve kterých nebyl takový unylý humor, jako se tvoří dnes. Umělci a komici si svobodně mohli ve svých scénách dělat legraci z mnoha témat. Nebyl zločin dělat si veřejně legraci z homosexuálů, romů, židů, čehokoli. Dnes už by to patrně zavánělo žalobou od nějaké jemnocitné duše. Samozřejmě, že si smíte tropit žerty z čeho chcete i nyní, ale jen od ucha k uchu, aby vás někdo neslyšel. Proč myslíte, že doby kvalitní zábavy pominuly? Nikoho nebaví desetkrát přemýšlet, z čeho si smí utahovat a z čeho ne, koho by tím pohoršil a zadělal si tím na malér. Proto existují takové svobodné gagy už jen decentně na vedlejších kanálech a ještě pro jistotu po 22. hodině. Stojím za tím, že politická korektnost zabíjí demokracii i humor.

M. Konvička si s tím hlavu nijak neláme a dále šťourá do svého oblíbeného tématu. A vidíte, kam to vede. Růžoví blázni, posedlí touto korektností, se div neuvřískají a dělají všelijaké kejkle, jen aby dali najevo, že z islámu si nikdo legraci dělat nebude a basta. A vlastně vůbec z ničeho. V případě, že by se tací dostali k moci, bychom si směli vyprávět vtipy jen o zvířátkách a brzy ani to ne, protože Matěj Stropnický by vyrazil do boje za jejich práva.

Autor: Luboš Vlasák | úterý 20.9.2016 16:57 | karma článku: 38,09 | přečteno: 1669x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89 | Přečteno: 892x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Sami máme málo. Evropa váhá nad systémy protivzdušné obrany pro Ukrajinu

23. dubna 2024  19:53

Mnohé evropské státy včetně Francie nejsou ochotné zříci se ve prospěch Ukrajiny svých...

Ursula von der Leyenová přijede v rámci předvolební kampaně do Prahy

23. dubna 2024  19:38

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová přicestuje v úterý 30. dubna do Prahy. V rámci...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik