Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mýlka pana Šafra

Psal se první srpen, vedro, až z toho rybáři tahali z vody ryby již uvařené, když jsem narazil na tento "povedený" článek Pavla Šafra

Naprosto rozumím tomu, že v horku to člověku hůře myslí, ale některé myšlenky člověk vytvoří snad jen po nepodařené lobotomii

To pak najdete v některých článcích tolik protimluvů, kolik byste nenašli ani při důkladném čtení všech vydání komsomolu. Některé články pak čtu raději po malých částech a s dostatečnými přestávkami, protože stále nejsem přesvědčen, že blbost není nakažlivá a co kdyby se ze mě při jednorázovém přečtení stal uslintaný idiot a nebo rovnou fanda Lékařů bez hranic. Jako třeba před pár týdny, kdy se mi dostal pod oči článek Pavla Šafra(Pokud jste jej nenalezli v perexu, číst můžete zde: http://forum24.cz/bludy-o-migrantech-a-lzi-o-evropske-unii-zatemnily-mnoha-cechum-zdravy-rozum/ ).Když jsem četl úvodní odstavec, bral jsem to jako úsměvnou recesi:  

 

"Byli jsme s rodinou a s přáteli na dovolené v Itálii. Všechny ženy i slečny byly znásilněné od migrantů a pro samé ekonomické uprchlíky jsme si ani nesedli v restauraci a neprodrali jsme se na šikmou věž. Všude, zejména v chrámu svatého Petra, nás děsily zahalené ženy v burkách, pod nimiž měly evidentně schované samopaly a granáty." 

 

  To je vše, co se dá číst bez nevěřícného zírání a škrábání na hlavě, protože zbytek stojí tak nějak za... Ehm, slušně řečeno, Šafrovo sarkastické tvrzení, že mu cestou muslimové v Německu uřízli hlavu, náhle dostává absurdně realistický rozměr. Totiž, tolik blábolů na jednom místě prostě člověk s hlavou na krku nevymyslí a bez hlavy by toho ani nebyl schopen. Ani bych nevěřil, že člověk, který bojuje proti paušalizaci a lžím, se sám něčeho podobného dopouští:  

 

"Aby byl výčet všech nesmyslů kompletní, je nutné doplnit, že mír, dobro, konzervativní hodnoty a křesťanskou kulturu na světě zachraňuje Vladimir Putin. A jedenácté září naplánovala a provedla CIA. Realita je obvykle přesně opačná, než si myslí tito „slušní Češi“, kteří poslouchají kapelu Ortel."  

 

 Tudíž styďte se, vy 'slušní Češi', co neposloucháte Ortel, nevěříte konspiračním teoriím, jste ateisté a na Putina kašlete ze stejné výše, jako na Trumpa. Nezapadáte totiž do představ nositele jediné a skutečné objektivní pravdy Pavla Šafra a tím pádem patrně nebudete ani slušní a ani Češi. K imigraci skeptičtí lidé, alespoň co si má xenofobní, rasistická (nejspíš i vyholená) hlava dokáže vybavit, jsou rozprostřeni po všech politických spektrech, názorově pestrobarevní, s různorodým hudebním vkusem, s rozdílnou sexuální orientací, dokonce i (ne)věřící agnostici, buddhisté, křesťané protestantští i katoličtí, pravoslavní i římsko-katoličtí, dokonce i ateisté, proameričtí, proruští i neutrální. Rozhodně mezi lidmi nevidím jen černobílé, ploché rozdíly, jaké vidí pan Šafr. Ten totiž lidi rád škatulkuje. Černí, bílí, víc neexistuje a dvojbarevní jsou jen pohádkové bytosti. Pavel by si měl asi nejdříve sáhnout do vlastního smýšlení, než začne posuzovat oponenty.Kdyby alespoň přešel k věci, jenže - asi aby člověku i padla huba a dál už neměl sílu kriticky hodnotit - on rovnou skočil k protimluvu:

 

  "Migrační krizi v drtivé většině německých, italských či řeckých měst vůbec neznamenáte. Kdyby vám nikdo neřekl o její existenci, tak byste si jí v západní Evropě velmi pravděpodobně vůbec nevšimli, pokud byste cíleně nešli na postižená místa, jako je třeba ostrov Lampedusa nebo přístav Calais. Zaznamenáte vesměs jen zvýšená bezpečnostní opaření, která ovšem nesouvisí s migrací, nýbrž s terorismem. Terorismus přitom není důsledkem aktuální migrace obyvatelstva, ale fanatismu. A velké množství uprchlíků prchá právě před fanatismem."  

 

A to je, prosím pěkně, vše v jediném odstavci. Migrační krize neexistuje, migranty skoro nepotkáte, ale hlavně nechoďte okolo Calais a už vůbec se nedívejte do Lampedusy, protože pak byste o tom blábolení museli pochybovat. Ve městech napříč Evropou si ničeho nevšimnete, jen snad všudypřítomných ozbrojenců a občasných lustrací nebo kradmých podezřívavých pohledů na všechny černochy a araby. Je to samozřejmě kvůli migrantům, protože přinesli zvýšené riziko teroristických útoků a fanatického násilí, ale oni před tím samým utekli, takže jsou vlastně naprosto v poho a není třeba se bát. Tudíž tím pádem média lžou a nikdo vlastně nemá pravdu, protože se všichni mají rádi a jelikož se tvrzení tak nějak negují, tak přece žádné nebezpečí nikomu nehrozí. Kdo to nepochopil, patrně se přiblížil světu podle Pavla Šafra. Logicky, vyhneme-li se těmto chaotickým blábolům, nikdo normální přece nečekal, že se azylová centra a uprchlické tábory budou soustředit do prázdninových letovisek. Člověk by musel být úplný idiot, aby se tam bál jet, když nejbližší běženci jsou desítky, ba i stovky kilometrů daleko. Přesto o tom Pavel Š. v následujícím odstavci mluví:  

 

"Drtivá většina prázdninových destinací v Německu, v Itálii, v Řecku, Španělsku i ve Francii je zcela bezpečná. Ženám nehrozí znásilnění od migrantů a pravděpodobnost, že vám někdo uřízne hlavu, je tam naprosto stejně zanedbatelná jako u vás doma."

 

  Jak jsem řekl, nikdo by to patrně nečekal a zjevně se kvůli tomu ekonomický přínos turistiky do zmíněných zemí dramaticky propadl a cestovky kvůli strachu z bankrotu nabízejí dovolené v těchto destinací za desetinu ceny nebo dokonce zdarma. Všichni čekáme, že sotva vylezeme z letadla, někdo se nám pokusí uřezat hlavu, zastřelit, vyhodit do vzduchu, případně znásilnit nebo rovnou vše naráz. Samozřejmě, protože nejsme Šafr, dobře víme, že jsem to myslel ironicky.  

 

Trochu přeskočíme mudrování nad téměř svatými prouprchlickými politiky, hlazení Merkelové a Macrona -ačkoli Merkelovou Němci volí, protože veškerou alternativu Merkelová odstranila z politické scény a Macronovi od zvolení klesla podpora na třetinu - a jak jsme odporní, protože jsme si zvolili Zemana za prezidenta a Babiše za vicepremiéra. Nutno dodat, že označení Babiše, coby "antiuprchlického populisty" je značně liché. Babiš v tomto tématu nebývale předvádí, jak vypadá tzv. politická akrobacie. Dělá přemety, jednou vpřed, podruhé vzad, ohýbá se v zádech až na zem a z toho udělá parakotoul. Jednou vyhlásil, že je třeba zavést bezvízový styk pro arabské země, protože to slibuje velké investice a výdělek pro stát. Poté řekl, žebychom se s islamistickými zeměmi neměli vůbec stýkat, snad jen v rámci obchodu, k čemuž bezvízový styk netřeba. Pronesl, že migranti by nás ekonomicky zruinovali a posledně opět otočil, že by mohli pracovat ve firmách, kde Češi být nechtějí.Musím souhlasit s panem Šafrem, že unie je velmi kulturní. Ovšem vrtá mi hlavou, proč dle něj není " vítací". Není to tak dávno, co Brusel popíral, že v migračních vlnách k nám přicházejí teroristé. Opak se ukázal pravdou. Až tehdy se někdo rozhodl přiznat, že běženci vlastně nejsou tak úplně pod kontrolou a často se nezdaří dobádat se jejich identity a tedy mezi nimi jistě nějací budou. Například by mě zajímalo, proč se k nám léta dostávají běženci přes "balkánskou trasu," tedy z Turecka přes Bulharsko, když Turecko má s Evropou smlouvu o detenci běženců. Neznamená to jen to, že Turecko se svým závazkem lajdačilo, ale potvrdilo se, že bulharské hranice se takřka nehlídají. 

 

 "(...) lží je i to, že vítací kulturu prosazují en bloc německá média. Německo je svobodná země s pluralitní politickou i mediální scénou."

 

  Bohužel i tady se pan Šafr krutě plete. Až do konce roku 2015 všechna německá média, včetně bulváru, opakovala fráze kancléřky Merkelové a nesouhlasné hlasy utínala označeními, která jsou u nás až tolik notoricky známa, tedy "rasismus, nacismus, populismus, xenofobie," a další. Po silvestrovských oslavách a hromadných pokusech o znásilnění dívek a žen ze strany mužů většinou z azylových center se teprve média probrala a např. bulvární deník Bild přišel se zprávou, že policie dostala zákaz o těchto incidentech informovat a na vše se přišlo jen kvůli velkému množství napadených osob. To je ale podle pana Šafra natolik malicherné, že o tom netřeba mluvit. Žádná politika v Evropě prostě chybu neudělala a basta. Všichni se mají prostě rádi a problémy neexistují. V tomtéž odstavci pak Šafr pokračuje:  

 

 "naším skutečným a aktuálním problémem jsou čeští novináři, nikoli novináři němečtí. Jestli německé novináře vede jejich přemrštěná slušnost ke snížené objektivitě, to bych rád přenechal k diskuzi Němcům. Pro nás je problém, že neobjektivitu mnoha českých novinářů, (...), způsobuje jejich neuvěřitelná neslušnost."   

 

No a tohle je taková třešnička na dortu. Nejenže on tehdejší schopnost německých novinářů jen tak omlouvá, on rovnou všechnu vinu svede na novináře české, neboť nebyli dostatečně korektní a jen slepě neopisovali ze sousedních mediálních, politicky korektních, keců. Byli tak neslušní, že se dovolili mluvit o islamistech, nikoli mladistvých asiatech, jak tvrdili nejen Němci, ale i Britové. Byli tak sprostí, že nevelebili Merkelovou jako spasitelku Evropy. A hlavně byli tak neslušní, že nepapouškovali ty nadiktované fráze slovo od slova. Nebýt toho, tak bychom všichni žili v domnění, že je vše naprosto super a všichni jsou happy, jak nám tu migranti žijí úplně, ale naprosto úplně bez problémů.Zajímalo by mě, zda je pan Šafr k oné takzvané uprchlické krizi stejně pozitivní i dnes, ve stínu útoku v Barceloně a znásilnění i ublížení na zdraví na pláži v italské Rimini. K tomu se, pokud se nemýlím, pan Šafr nijak nevyjadřuje. Ovšem, stejně jako se nesnaží nijak psát glosy, úvahy ani cokoli jiného, k čemukoli, kde hrají roli běženci. 

 

Pár minut po útoku

 

 Rozhodně jsem nemínil tímto pana Pavla Šafra nějak znemožnit, ale zdá se mi lehce nedůvěryhodné, když se nás pokouší moralizovat a kárat člověk, který má sám svůj vlastní nemalý cejch, jako třeba podmínka za jízdu v opilosti.Nevím jak Vám, milí čtenáři, co jste se dočetli až sem, ale mě to přijde jako pokrytectví. Pokrytectví člověka, co se snaží tímto ulevit jen a jen sobě.

Autor: Luboš Vlasák | středa 30.8.2017 21:50 | karma článku: 29,48 | přečteno: 1370x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89 | Přečteno: 893x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik