Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demonstrace a protesty, aneb rozpolcenost v sektě svatého Putina

Pozorně jsem sledoval demonstrace na Václavském náměstí a začal se zajímat, kdo že za celým tím divadélkem se "šlechetnými úmysly a republikou na 1. místě" vlastně stojí. Opět jsem nebyl  překvapen.

 

Milí čtenáři mého skromného blogu,

 

 jistě jste zaznamenali, že po svém pravidelném přispívání ohledně dění ve světě širém a lapáliemi s islamismem jsem se poněkud odmlčel. Rozhodl jsem se s tím skoncovat, neboť si v mých článcích začali libovat lidé s poněkud - a teď si dávám pozor na prsty, abych snad nenahněval administerminátora, či terminátorku - pokřiveným pohledem na svět.

Nedávno jsem si však svůj počin znovu pročetl, podíval se do administrace svého profilu, našel asi 6 rozpracovaných článků či poněkud rozpustilých povídání, ze kterých jsem poté většinu smazal a poslal nenávratně do virtuálního nebe, kde jistě dlí i mnohem zdařilejší nedokončená díla mnohem zdatnějších pisálků, nežli já kdy budu. Podíval jsem se na políčko s karmou, kde na mě smutně hleděly tři nuly. Inu, není divu, když jsem se zde již zhruba 5 let ani čárkou neprojevil. Vedle ležící políčko s průměrnou čteností hlásí 1047. Přiznám se, že jsem si zavzpomínal na doby, kdy jsem psal články v kavárně nedaleké mému bydlišti a dělalo mi skutečnou radost, když se mé články těšily čtenosti okrem 1000 lidí a čas od času se karmou blížily ke 40. Jistě, někteří ostřílení blogeři zde mají karmu nad 40 zcela běžně a jejich výtvory čte několik tisíc lidí, avšak mně skutečně stačí status skromného pisálka a rozhodl jsem se - snad z nostalgie či dostatku času - zkusit to na novo.

Svým dřívějším psaním jsem zřejmě působil, že bych dnes mohl zastávat proud lidí, kteří si říkají vlastenci i když jejich postoje namísto s vlastenectvím souzní spíše s panslavismem, který v krajích českých zažíval největší slávu na přelomu 19. a 20. století. Pokud si dobře vzpomínáte na učivo literatury či dějepisu posledních ročníků ZŠ a prvních ročníků střední školy, panslavismus usiloval o podřízení se Rusku, coby nejmocnější matičce všech Slovanů. Evidentně se na tomto proudu za to jedno divoké století pranic nezměnilo.

Jen tváře moudře vypadajících mužů nahradily grimasy zoufalců, kteří se svým aktivismem snaží spíše o osobní prospěch a vyřešení vlastních problémů, než nějaký skutečný boj za svobodu či dobro národa.

Když jste ochotní podpořit Rusko, jen si nelámete hlavu s pořadím barev jako tady Čermák, můžete tak omylem podpořit Srbsko.

Nejdříve jsem měl v úmyslu popsat ty nejzajímavější kreatury a zoufalce, kteří se ani nesnaží působit nějak na venek upraveně a tedy se ukazují jako ti největší drbani ve špinavých šatech a zuby tak prohnilými jako je náš fotbalový svaz. Nicméně jsem si uvědomil, jak rozplizlý by článek byl a nejspíš bych se nevyhnul psaní typu "nekonečný seriál," což bych skutečně nerad.

Přeskočím tedy prolhance jako Pavel Zítko či Jiří Černohorský, ti teď na sebe sami hází vzájemně špínu nebo psychicky nemocné jedince Tušl a Čermák, kteří před svým uvězněním svolali "vlasteneckou demonstraci," na které se pak jako správní vlastenci mazlili s ruskou vlajkou. Nejspíš se tak budete muset spokojit jen s pár fotografiemi. 

 

Protřelý podvodník, prodavač bezcenných fénů, obchodník s falešnou kryptoměnou, sedmilhář, primitiv a dezinformátor v jedné osobě, Pavel Zítko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Když vidím, co za individua si říká "bojovníci za svobodu," tak se raději sám zamknu do klece a zahodím klíč.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doslova elita mezi "vlastenci" mihule a špinavé džíny... Tedy Tušl a Černohorský

 

 

 

 

 

 

Jiří Havel při rozhovoru pro ruskou televizi oznámil, že chce jet do Ruska jednat za ČR o dodávkách plynu a přátelských vztazích

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaujala mě aktivita pana Ladislava Vrabela  a Jiřího Havla okolo demonstrací za "Republika na 1. místě." Chtěl jsem vědět, kdo na jejich demonstracích je, kdo mluví z pódia a kdo jim naslouchá.

Mezi účastníky byli například Vladimíra Vítová, předsedkyně takzvané Aliance národních sil, známá mj. kontakty s antisemitou a popíračem holocaustu Adamem B. Bartošem.

Jana Zwyrtek Hamplová ze stejné inicativy ANS, proslulá svou podporou ruského režimu, nenávistí k Ukrajincům a šířením nesmyslů o COVIDu či očkování proti němu. Dnes novopečená senátorka, která dle svých slov chce "zabránit ukrajinizaci českého školství." 

Zuzana Majerová z Trikolory, která na sebe více než civilizovaným vystupováním upozornila poněkud hysterickým vystupováním.

Josef Skála, kandidát na prezidenta za KSČM, proruský fanatik, ideový spolupracovník StB a vítač sovětských okupantů v roce 1968.

A mnoho dalších...

Společné měli jedno. Nesmyslné bláboly o očkování a desinfekcích na ruce, vyjadřování podpory Rusku a obviňování vlády z nečinnosti. Obzvláště vtipně zněla slova o stále omezenější svobodě od již zmíněného pana StB Skály. Nikoho nejsppíš nepřekvapí, že celá demonstrace se konala pod záštitou KSČM a velmi pravděpodobně i ruské ambasády.

Již před bezmála 6 lety ve svém předposledním článku jsem varoval, že se komunisté budou snažit využít roztrpčených nálad společnosti a využít každé příležitosti k posílení svého vlivu. Demonstrace je prostředkem, Vrabel s Havlem jen užiteční idioti pro prosazení zájmů někoho jiného.

Ladislav Vrabel se krátce po demonstraci vyjádřil o svém rozhovoru pro jakousi ruskou televizi takto:

„Omluvil jsem se za naši vládu. Omluvil jsem se za naši ministryni (obrany Janu) Černochovou a vysvětlil jsem, že u nás 99 procent lidí odmítá ten teroristický čin. Vyjádřil jsem jim upřímnou soustrast (při zabití dcery Alexandra Dugina).“

Zájem na to přiblížit se Rusku je tedy zřejmé a zavání vlastizradou, kterou se kupodivu ohání všichni tito vlastenci, pokud jde o vládu, ale vlastní jednání v zájmu cizí mocnosti považují za cosi správného, ba ušlechtilého. Vrabel s Havlem se rozhodli na podporu demonstrací založit transparentní účet, který první jmenovaný založil na jméno své ženy a dosud vybrali od podporovatelů přes 1 000 000,-. Další demonstrace se konala 28.9. s účastí poloviční od té předchozí, se stejným tematem. Demise vlády, nahrazení ministrů předem určenými odborníky, rozpuštění politických stran a nucená demise "neloajálních" politiků jednání s Ruskem o spolupráci a vyjednání levného plynu. Že prakticky to poslední není možné, protože Rusko si se smlouvami zrovna neláme hlavu a trvá si sveřepě na placení v rublech a na poměrně vysokých částkách, to bych nechal na diskusi kompetentnějším lidem. Pokud si přečtete pozorně osnovy požadavků, mělo by vás praštit do nosu to nahrazení ministrů odborníky a rozpuštění politických stran. To je snad dokonce okopírované z programu KSČ. Kdo mají být ti odborníci? Kdo posuzuje jejich kompetentnost? Kdo je vybral? A kdo je zvolil? To jsou otázky, na které nikdo z organizátorů nechce odpovědět. Koneckonců uprostřed demonstrantů se vyjímal ostrůvek rudých triček a vlajek KSČM na obou demonstrací. Pokud se někde vyskytují komunisté, je jasné, čí plány přišli podpořit. Ty svoje.

Do očí bijící okopírování kampaně Donalda Trumpa, kde jeho heslo "America first" otrocky přepsali na "republika na 1. místě," se nesnažili organizátoři ani nijak maskovat, z Babiše si udělali alter ego Trumpa a z Fialy nějakou variantu zlotřilého Bidena. Dokonce zašli tak daleko, že tlumočnice pravděpodobně úmyslně špatně přeložila projev německé poslankyně Christine Anderson, aby odpovídal atmosféře a scénáři demonstrace. Rozhovor s poslankyní za AfD zde.

Jak už to tak bývá, Vrabel s Havlem se po druhé demonstraci rozešli a velmi ‚‚nečekaně" za to mohou peníze od fanoušků. To vyvolává velké pochybnosti, co že je pro ně na prvním místě. Stát nebo peníze?

Obviňování a výčitky na sebe nedaly dlouho čekat
Láďa Vrabel je přesto ochotný dát Jirkovi velkoryse prostor pro další ezořeči.

 

Autor: Luboš Vlasák | úterý 11.10.2022 17:30 | karma článku: 24,17 | přečteno: 807x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89 | Přečteno: 893x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhlodala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

Exprezident Klaus nepovažuje dvacet let Česka v EU za úspěšné období

29. dubna 2024  11:35,  aktualizováno  15:30

Exprezident Václav Klaus vystoupil silně kriticky ke dvacátému výročí vstupu České republiky do...

OBRAZEM: Dvě různá řešení příkladu s cukrovím. Řešte hlavolamy přijímaček

29. dubna 2024  15:28

Na vyhodnocení jednotné přijímací zkoušky budou uchazeči o střední školy a víceletá gymnázia čekat...

Lidé radši vystupovali dřív. Za jízdu v opilosti dostal autobusák podmínku

29. dubna 2024  15:20

Podmínkou potrestal Okresní soud v Lounech šoféra autobusu, který loni v červnu vezl silně opilý...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik