Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jirko, Láďo, kamaráde...

Divadlo takzvané republika na 1. místě, čili vykradená kampaň Donalda Trumpa pokračuje. Kdo dostane peníze? Kdo si je více zaslouží? Dosáhnou Jirka s Láďou svého? 
 Můžeš, prosímtě, převést všechny peníze z transparentního účtu tvýho na transparentní účet Bojany?

Ne, to nemůžu udělat, Láďo.

No ale my máme dohodu, že ty peníze převedeš tam, kam ti řeknu!

 

Ty jsi porušil...

Ty peníze si nemůžeš nechat!

Ty jsi porušil mnoho dohod, Láďo.

Pošli ty peníze na účet mojí manželky a pošli je tam hned!

 

Toto, prosím pěkně, není pokračování divadelní hry Petra Čtvrtníčka na náměty hovorů Ivana Horníka a Milana Brabce ze známé korupční aféry, nýbrž realita sporu dvou samozvaných spasitelů, velmi pravděpodobně loutek ezoterického miliardáře Karla Janečka, Ladislava Vrabela a Jiřího Havla. 

Nyní na chvíli složili zbraně a pokouší se znovu pracovat společně, ale jak dlouho to udrží? Oba si totiž založili vlastní stránky a Jiří Havel stále má vlastní transparentní (i netransparentní) účet a vybízí fanoušky, aby mu na něj posílali peníze.

12. října už tedy vyrazili ven společně ve společnosti několika set lidí, aby předali prezidentu Zemanovi petici s cca 30 000 podpisy. A to se podívejme, ty počty. Nějak mi to neštymuje, nějak mi to nesedí i když se malíčkem u nohy za uchem podrbu. Takže 1. demonstrace měla zhruba 70 000 účast, byť si Ladislav Vrabel sám spočítal, že jich bylo minimálně 200 000, druhá už jen nějakých slabších 35 - 40 000, dá se předpokládat že se jednalo většinou o stejné lidi jako na té první. Pro ruskou televizi Ladislav tvrdil, že je za ním 99 % občanů republiky, respektive že 99 % nechce být nepřáteli Ruska. 99 % z nějakých 10 700 000 (zaokrouhleno) lidí je 10 593 000. Přesto se k petici přidalo jen 0,3 % lidí. Kde jsou podpisy těch 98,7 % lidí? Kde jsou podpisy zbývajících 40 000 lidí z demonstrace 3. září? Nedokázali se snad podepsat? Nikdo jim o té možnosti neřekl? Nebo nebyli zájmům svolavatelů nakloněni až natolik, nakolik o tom byli svolavatelé přesvědčeni? Plán byl sesbírat podpisy alespoň 2 300 000 lidí. Kde je těch 2 270 000 podpisů? 30 000 je pouze nepodstatný zlomek, 1,3 % z celku.

„Já jsem jednou říkal, že se těším, až budu muset vyndat z kůlny dvoukolák a jet na poštu pro petice – a ono se tak stalo. Volali mi z pošty, že toho tam je tolik, že si fakt budu muset ten dvoukolák přivézt,“ vychloubal se 3 dny před předáváním petice Vrabel na videu.

Jistě, sám jsem společně s lidmi z iniciativy IVČRN před 7 lety sbíral podpisy pod petici proti plné registraci Ústředí Muslimských Obcí jakožto státem uznané církve a jelikož jsme získali podobný počet podpisů a osobně jsem nasbíral ve všech případech dohromady okolo 300 podpisů, vím jak je to těžké. Už vůbec ty lidi oslovit, diskutovat s nimi a ještě je přesvědčit, ačkoli si přišli původně jen na nás zanadávat, je celkem vysilující. I když z jednoho sběru podpisů v Proseku jsem se vracel s lepší náladou, než jsem tam šel, ale nepíšu tu článek, abych vyprávěl o svých zkušenostech. Ale tihle lidé měli 2 x možnost se podepsat, neboť ji měli takřka pod nosem, ale nevyužili ji. Vidím zásadní problém v přehnaných ambicích a naivních cílech, které ani trochu neodpovídají realitě.

Budiž příkladem příliš pyšného pocitu vlastní důležitosti, když Vrabel s Havlem nafouknutí jako pávi a s veledůležitými výrazy napochodovali na Hrad s úmyslem předat petici přímo do rukou prezidenta a cítili se hrozně uraženi, že se prezident Zeman ani neobtěžoval udělat si na ně čas. A nejen on, nikdo je vůbec nebral v zřetel. Kdyby vběhli do Lán, možná by slavili větší úspěch a sice by Zemana mohli vidět z dálky, než by jim ochranka udělila možnost prohlédnout si cestu k vile velmi intimně zblízka. Žili celou dobu v přesvědčení, že je Zeman snad i podporuje či dokonce že vidí ústavní právo tak jako oni. Tedy zkresleně a nesouvisle. 

Takovou zajímavostí na závěr by mohlo být, že několik dní před dnem 12.10. se cítil Ladislav Vrabel tak nemocen, že se musel nechat vyšetřit lékařem v Bělehradě a poté ulehnuvší se strašlivou chorobou, latinsky zvanou rhinitis neboli rýma, poslal k soudu, ke kterému se měl dostavit, omluvenku v srbochorvatštině. O den později však natočil živé video na facebooku, kde po té záludné nemoci nejevil žádný příznak. Bude mi muset dát vizitku svého lékaře, já se totiž s rýmou trápím i přes týden. Za týden už zvesela pobíhal po Praze, tvářil se jako nově zvolený státník a dával rozhovor pro média. Zde prohlásil absolutní lež, že naše země je z nejbezpečnější náhle s nejnižší bezpečností. Ostatně poslechnout si to v přiloženém videu můžete sami.

Protože k dalšímu soudnímu řízení jej bude muset již zřejmě předvést policie, možná se 28. října dočkáme scény, kterak před zraky demonstrantů odvádí policie Ládíka z pódia za křiku bláznů o čemsi jako politický vězeň nebo že se jej vláda bojí a tak se jej snaží zbavit. Pravdou však je, že Vrabel ani Havel vládu absolutně nezajímá.

Autor: Luboš Vlasák | úterý 18.10.2022 19:19 | karma článku: 16,36 | přečteno: 530x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89 | Přečteno: 893x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jak se chystá převrat. V Německu začíná proces s extremistickou skupinou

29. dubna 2024  7:35,  aktualizováno  13:22

Z členství v teroristické organizaci a z přípravy vlastizrádného aktu se od pondělka před soudem ve...

Vyšetřování Vrbětic končí. Nemůžeme očekávat spolupráci Ruska, řekl Rakušan

29. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  13:21

Přímý přenos „Je prokázáno, že oba výbuchy provedli příslušníci ruské zpravodajské služby GRU. Jejich motivem...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Neodstoupím, řekl Sánchez po kauze manželky. Zlepšeme politickou kulturu, vyzval

29. dubna 2024  12:41

Španělský premiér Pedro Sánchez oznámil, že demisi nepodá. Zvažoval ji s ohledem na kauzu, v níž je...

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik