Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

Milí čtenáři,

 

 po další delší odmlce jsem opět na blogu, protože mám hlavu plnou nápadů a blog plný různě rozdělaných prací, které bych rád do konce roku dokončil. I dnes doufám ve shovívavost místních administrátorů, pokud budu místy používat trochu peprnější výrazy, neboť některé věci, které se zde dějí, nemají slušného komentáře.

Dnes tu máme rovnou několik sekt samozvaných bojovníků za Československo a některé z nich drze propagují nacistickou symboliku hákového kříže. Pokud chcete oponovat, že samotná svastika přeci neznačí nacismus a může jít o zenový kříž, tak jen připomenu, že žádný, pro jistotu ještě jednou zdůrazním ŽÁDNÝ hákový kříž, kromě nacistického, není postaven na hraně, nýbrž na celé základně. 

Asi nejširší skupinou je ta okolo Jana Macháčka (nemyslím tím českého hudebníka a novináře), zvaná Legitimní Věřitelé České Republiky. Ta se vyznačuje zejména tzv. papírovým terorismem, tedy nekonečným zahlcováním úřadů jejich stížnostmi, otázkami a prohlášeními, že se vyvazují jako živé bytosti z ČR, neboť Česká republika je korporace, která není legitimní, rozdělení Československa bylo nezákonné, tudíž neplatné a mají potřebu zveřejňovat bizární videa, kde se normálním lidem jeví poněkud hloupě. Že od té nelegitimní korporace vybírají různé peníze, ať už podporu v nezaměstnanosti, rodičovské, příplatky na bydlení, pomoc v hmotné nouzi atd., jim ovšem přijde samozřejmé. Nebo obtěžují úředníky a chtějí je legitimovat, případně jim vyhrožují, že v případě převzetí moci je pověsí jako první. Mezi ně patří například Petr Včeliš s manželkou, souzený za pěstování a distribuce marihuany. Mimo to se na něj i jeho ženu Kateřinu nedávno provalilo, že své děti prakticky skrývali před světem v jurtě.

Další skupinou je právě ta okolo mediálně známého Pavla Zítka a Jany Peterkové. Pravidelné živáky, hysterické výlevy, natáčení se za každé situace, blokování soudů, vyhrožování politikům, vyhrožování soudcům, vyhrožování policistům, vyhrožování každému, kdo projeví nesouhlas. To zhruba charakterizuje celou sektu Deklarace Lidu Československa. Tvoří ji převážně chroničtí neplatiči a nepracující lidé z tzv. sociálně slabé skupiny, starší padesáti let, žijící v představě, že Rusko je jakýsi hlídač dobra na světě. Nejspíš proto píší různé zvací dopisy, ve videu prosí Putina, aby konečně dal rozkaz k invazi do ČR, mávají ruskou vlajkou, atd. Jejich největším počinem Čechoslováků bylo zatím sepsání "deklarace" na ohořelý kus papíru. A samozřejmě nelze zapomenout na narušování soudu s Patrikem Tušlem. Kromě Zítka je velmi aktivní i osoba říkající si na facebooku Kočanda Diamant, jinak svým jménem Marcela Marušková. Jen pro ujasnění: Tahle osoba odpovídala popisu "Kočanda" možná tak ještě v době, kdy Attila běhal po stepích v kožených plenách. Nedávno na sociálních sítích vyjádřila přání aby - a teď ji přímo cituji - "už aby sem přišli Kadyrovci, Wagnerovci, Putin už aby přišel a všechno to tu vymlátil." Tomu říkám láska k vlasti jako řemen.

Malý náhled do myšlenek "Kočandy Diamant"

Se Zítkem se také často stýká někdejší taxikář Zdeněk Ponert. Ten si vlastně celkem nedávno, někdy na začátku COVIDu uvědomil, že už ho nebaví okrádat turisty využívající jeho taxislužeb, parazitovat na různých vlasteneckých akcích s karavanem a vzal to po svém. Začal si říkat Mojmír, znetvořovat češtinu, vymýšlet si hlouposti o praslovanech a nosit na krku nacistický symbol. Pro své ospravedlnění začal on nebo někdo z jeho okolí provozovat web, na kterém "vysvětluje symboliku," samozřejmě bez odkazů a samozřejmě úplně špatně. Nedávno jsem měl "tu čest" s některým z jeho parťáků ze Sláva rodu, jménem David Matějka. Mou komunikaci s ním si můžete přečíst níže. Jedním z Ponertových podporovatelů je proslulý alkoholik Libor Malý, který se na facebooku "proslavil" zejména svými výstupy, které natáčel pod notnou dávkou alkoholu a blábolil nesrozumitelné věty o tribunálech, vězení a popravách zločinců. Zhruba jednou za půl roku pronese, že Putin přijde a vše tady dá do pořádku... Nepřišel zatím ani jednou. Během soudu s Patrikem Tušlem dokonce opakovaně vyhrožoval novinářům.

 

Český jazyk v podání Zdeňka Ponerta

Takže to máme hned tři asi nejvíce známé sekty, dvě propojené mezi sebou. Všechny nějakým způsobem velice výstřední. Asi nejšílenější ze všech je LVČR. Skupina lidí, bezmezně věřící paranoidnímu schizofrenikovi, hledanému Policií, zní jako námět na dramatickou zápletku nějakého Hollywoodského filmu. A ono je to skutečné. Tihle lidé skutečně věří fantazii nemocného člověka, který je přesvědčen, že ho chce stát zabít a je jen otázka času, kdy přestane důvěřovat i svým nejbližším podporovatelům a obrátí se proti nim ve strachu, že jsou agenti korporátu, pověřeni  ho sledovat. Ostatně náznaky tohoto pokračování jsou patrné už v jeho čím dál tím agresivnějších postech na facebooku. Lidé z LVČR prakticky denně blábolí o jakýchsi záborech majetku, o tom, že vlastně všechen majetek patří jim, protože ostatní slouží korporátu a tudíž jim propadá vlastnictví, dokonce obtěžují i německé banky, pojišťovny, úřady atd., aniž by uměli alespoň slovo německy. Působí pak jako by parodovali legendární scénu ze Slunce, seno, erotika. Jen to není tak vtipné. Vstřícní zaměstnanci jim chápavě vše odkývou "Ja, ja, natürlich," aby tihle bojovníci zase spokojeně odešli a na facebooku prohlásili, že byla mise úspěšná. U některých členů sekty už začíná být patrná frustrace z toho, že se nic neděje, ze záborů majetku si nikdo nic nedělá a z domů neodchází, vláda také nepadá a už si z nich dělají legraci i na matrice, takže sami začínají být poněkud nejistí a mnohem agresivnější. Paní Andrea Srbová, něco jako imaginární zmocněnkyně imaginárního Československa (něco jako když máte imaginárního kamaráda, který začne otravovat lidi) už prakticky všem lidem, kteří si její veledůležitosti nevšímají, ba o ní snad nikdy neslyšeli, vynadala na facebooku do genetického odpadu a už pohrozila, že až to všem docvakne, tak se všemi zatočí a všichni půjdou před lidový soud a ten s nimi - jak jinak - zatočí ještě víc.

A když jsme mluvili na začátku o Pavlu Zítkovi, je třeba se o tom také zmínit šíře. Natáčí hloupá a bláznivá videa, říká hloupé a bláznivé věci, chová se hloupě a bláznivě, člověk by řekl, že je to hlupák a blázen. Sice se mohu mýlit, ale obávám se, že Pavel žádný hlupák nebude. Vystudovaný učitel, dříve pracoval jako kuchař (a údajně i velice dobrý) v Kanadě, inu myslím, že to úplně k hlupákovi nejde. Pavel to má naopak dobře spočítané. Kdepak, on nebude hloupý. To jeho podporovatelé... To jsou všichni. Do jednoho. Včetně Peterkové. Myslíte si, že když přijdete na internet, začnete lidem říkat pravdivé informace, budete šířit osvětu a všechno vysvětlovat jako když ČT řídí Mirek Dušín, tak někoho zaujmete? Že vás někdo podpoří a pomůže vám alespoň pětikorunou? Nepošle vám nic a bude se nudit. Pravda nebo alespoň něco blížíci se realitě nebývá zábavné. Ale Pavel říká u všeho pravý opak, ve víru různých informací a médii podaných událostí píše úplně něco jiného a jako koření do toho přidá různé konspirace, "důkazy," že se jej snaží vláda zbavit, SHAEF, 5G, Bílé Klobouky, Putin, Trump, až se z toho hlava točí. Pokud by někdo z vlády vystoupil na veřejnosti s tím, že je nebe modré, tak začne Pavel vysílat živé video, kde začne tvrdit, že nebe není modré, naopak je zlaté a elity světa jej nasvěcují na modro, aby se svět nedozvěděl pravdu. Nikomu to nedává smysl, ale hlupáci milují složité věci a nesmysly, protože jim to dává pocit, že teď všemu rozumí, byť logika dostává těžce na zadek. Takže mu hlupáci a blázni posílají peníze a dál hltají jeho výmysly. Pavel tak nemusí řešit, že má exekuci za 6 000 000,- na krku podezření ze zpronevěry a trestní stíhání za výtržnictví. Díky hlupákům a bláznům si může žít jako pán, nemusí řešit dluhy, nakupuje si drahou elektroniku, krmí pohonnými hmotami své drahé auto, se kterým jezdí po republice, jídá v drahých restauracích a dopřává si drahé welness pobyty, aniž by pro to vynaložil jedinou svou korunu. Jednoduše využívá hlupáky pro své pohodlí. A ještě se jim směje do obličeje, protože jeho náklady jsou vidět na jeho transparentním účtu a těm hlupákům to ani nedojde, že jsou taháni za nos. Ale samozřejmě mi můžete napsat, proč jsem de'il a žvaním hlouposti. Chceš svobodu pro Čermáka? Pošli peníze. Chceš, abych byl prezidentem (i po ukončení sběru podpisů), pošli peníze. Chceš nevýkonný fén na vodu? Pošli víc peněz. Ať už sbírá peníze na cokoli, nikdy nejdou na nic, na co on to údajně vybírá, Lidé mu posílají peníze na pomoc Čermákovi, aby je utratil za pohonné hmoty nebo nákup v Makru. Uskutečňuje výběry v hotovosti, například 10 000,- na mezinárodní právní pomoc Tomáši Čermákovi. Obrázek o pohybu na transparentním účtu si můžete udělat sami.

Zdeněk Ponert je... No, nebude příliš hloupý, ale chytrý také ne. Je vypočítavý. Hledá a vždy najde něco, na co by se mohl přisát a něco z toho vydělat. Trochu nevydařený kamarád do deště. Jsi taxikář, máš dluhy, ale nemáš vychytralého kámoše, co ti pomůže vymyslet plán, jak se jich zbavit. Ponert nemá ani charisma Lukáše Vaculíka ani jiskru a zapálenost do hraní jako Sagvan Tofi a jeho věk minus 15 už také není mládí. Dokonce ani nevypadá jako profesor Syřiště. Ale vykládá nesmysly o praslovanech, píše jako když pavián mlátí klackem do klávesnice a dokonce vymyslel, že andělé jsou ve skutečnosti temné bytosti, které vymysleli Římané a slovanští andělé jsou Lego. Možná kvůli benevolenci policie k propagaci hnutí, usilujících o potlačení lidských práv a svobod se už o něj policie nezajímá, snad kromě soudu, od kterého dostal před 4 lety podmínku právě za okrádání klientů taxislužby. A za úmyslné najetí vozem na policistu. Tehdy chtěl dokonce 3 miliony jako odškodnění poté, co bylo řízení zastaveno. Jednoduše viděl peníze. A nevysoudil je. Nyní má sice malé dary, ale i ty stojí za pořádné divadlo.

 

Bylo by chybné, pokud by se o ně úřady nijak nezajímaly a ignorovaly jejich řádění, ať už je to ztěžování práce policistů, šikanování úředníků nebo narušování soudů.

Policejní orgány a bezpečnostní sbor moci výkonné, tedy Policie ČR, by k těmto lidem rozhodně neměly být tak benevolentní, neboť by to mohlo vyvrcholit tragédií, která by se mohla podobat například té, která se odehrála v Austrálii na začátku minulého roku. Když dvojice policistů vstoupila v Queenslandu na pozemek Garetha Traina, kde hledali jeho nezvěstného bratra Nathaniela, hledaného kvůli podezření z domácího násilí, Gareth, Nathaniel i jeho manželka Stacey je oba zastřelili. Při přestřelce s přivolanými posilami byl zastřelen i soused, který se do přestřelky připletl. Všichni tři vrazi byli silnými vyznavači konspiračních teorií a vyznavači náboženského fundamentalismu. Ačkoli nikdy nebyla prokázána spojitost s hnutím Suverénních občanů, zájem o něj v Austrálii po tragédii vzrostl.

A nebo případ v německém Georgensmündu z 19. října 2016. Muž z tamního hnutí Říšští občané zastřelil policistu, pověřeného k prohlídce domu. Krátce poté se jím německá policie začala více zabývat a tak minulý rok v prosinci provedla zátah na 23 lidí v různých částech Německa, kvůli chystanému pokusu o ozbrojený převrat. Obviněno bylo více než 50 osob (v některých médiích z Německa se zmiňuje i 100 osob), mezi nimi šlechtic Heinrich Prinz XIII. Reuss a soudkyně Brigit Malsack-Winkemann (AfD).

Případně incident z května 2010, kdy členové hnutí Suverénní občané zastřelili dva policisty. Zatímco jeden s policisty hovořil, jeho 16 letý syn vyrazil z auta a oba policisty zastřelil samopalem AK-47.

Mezi našimi "čechoslovakisty" a například hnutím Říšští občané (Reichsbürger) je spojitost zejména v důvěře pomoci ze strany Ruska, ačkoli to proti svému obdobnému hnutí zakročuje rychle a tvrdě. Dle tamních zákonů může být člověk potrestán vězením i za pouhé členství v hnutí, které se jmenuje - tomu možná neuvěříte - "Občané SSSR" nebo také "Svaz slovanských sil Rusi (SSSR)." Toto hnutí bylo soudem uznáno za extremistické a teroristické, navzdory tomu, že se nynější putinovské Rusko aktivně hlásí k odkazu Sovětského Svazu. 

Upřímně doufám, že se u nás Policie i soudy včas poučí z těchto případů a včas zabrání nějaké možné tragédii, která by mohla zcela zbytečně zničit nejeden život. Nyní se mohou tito lidé zdát pro většinu zábavně hloupí a neškodní (lidé prostě nedovedou přehlížet výstřední stvoření), ale od slovní radikalizace, která u této skupiny lidí již proběhla, je to již jen krok k nějakým konkrétním činům. 

*Zajímavost: LVČR i Zítkova Deklarace se nepřímo hlásí k americkému extremistickému a teroristickému hnutí Suverénní občané (Sovereign Citizens), které taktéž neuznává legitimitu státního zřízení USA. Toto hnutí vzniklo v 70. letech jako křídlo antisemitického a rasistického hnutí Posses Comitatus. Po boomu hnutí Sovereign Citizens v 90. letech Posses Comitatus prakticky zaniklo a SC se rozšířilo i do Evropy, nejvíce na začátku tisíciletí, do České republiky se rozšířil až během COVIDu, nejvíce v polovině loňského roku, kdy to začalo hoaxem, že ČR je něčí soukromé vlastnictví a někteří veřejně aktivní lidé se snažili najít způsob, jak se vyhnout postihu za své chování během covidu. O SC na našem území informovalo MVČR Centrum proti hybridním hrozbám, kde se můžete dozvědět více.

PPPP - PÁR POZNÁMEK PŘI PSANÍ:

24.10. 2023, 22:50: No vida, vrátil jsem se teprve z práce, umyl se a zahodil špinavé prádlo, sednul si k počítači abych pokračoval v práci na tomto blogu, prohlédl si vzkazy a nějaký Skála už mi na Twitteru píše, že jsem si právě objednal veřejně prospěšné práce a přidal se k dlužníkům. A to jsem článek ještě ani nezveřejnil. Díval jsem se krátce na jeho profil a byla to síla i na mě. Pan Macháček je sice soudně uznaný magor, ale tenhle materiál ho hravě strčí do kapsy.

25.10. 2023, 00:29: A vida, tak už mi napsal i Matějka. Jako by něco tušil. Sice napsal jen pár antisemitických canců, ale že o sobě dá vědět během psaní článku, to nevypadá na náhodu.

03.11. 20:49 Byl jsem si o svém volnu nakoupit a trávil den rozpravou se svou partnerkou, jak je možné, že ona pozná Ukrajince na první pohled už z dálky. Mám teorii, že jelikož je sama z Ukrajiny, už má zabudovaný profil typické chůze, módy i chování, takže je v tom prakticky neomylná. Když jsem nad tím přemýšlel, vzpomněl jsem si, že tihle lidé, které jsem tu popsal, by mě zřejmě nejradši stáhli z kůže, že mám vztah se ženou z Ukrajiny, kterou tato skupina nenávidí. 

03.11. 2023, 21:00 Rozhodl jsem se, že to zveřejním už o sobotním poledni. Peru se s tím přes týden, stále něco přidávám, ubírám, přepisuji, měním formu, pak si vzpomenu, že jsem se chtěl věnovat v psaní ještě něčemu, pak na to zapomenu nebo už se mi to zdá příliš dlouhé... Zkrátka i když se snažím být důkladný a čtu to po sobě snad potísícté , mám pocit, že to není ono. Takže to už zveřejním tak, jak to je a buď se bude líbit, nebo ne. 

*Jelikož mně facebook zablokoval opět profil za nevulgární vtip, jsou moje možnosti šíření dosti omezené, protože nemohu přispívat do skupin. Je zajímavé, jak radikálně postupuje při zveřejnění vtipu o jisté menšině, ale příspěvky oslavující terorismus prý neporušují zásady komunity. Takže pokud se Vám článek líbil, požádám Vás o laskavost, abyste můj článek sdíleli mezi své známé i do skupin, jednak mi to zvýší dosah a jednak mi uděláte radost, děkuji.¦

 

Autor: Luboš Vlasák | sobota 4.11.2023 12:00 | karma článku: 16,89 | přečteno: 893x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Jen několik slov

Včerejší "protest" u ČT mě donutil znovu usednout za klávesnici, respektive se pohodlně rozvalit na pohovce, položit si svůj notebook na nohy a trochu se zamyslet...

18.11.2022 v 16:54 | Karma: 21,68 | Přečteno: 599x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  20:04

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Bizarní logistický hlavolam. Trump by šel do vězení i s prezidentskou ochrankou

27. dubna 2024  19:55

Americká tajná služba má na starosti ochranu prezidenta, ať už je zrovna v Oválné pracovně, nebo...

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik